skip to Main Content

Zgrada Ferk

 

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji BiH (FERK) na jučerašnjoj redovitoj sjednici u Mostaru donijela je Odluku o odobrenju Plana izgradnje i rekonstrukcije distribucijske mreže za 2016. godinu Javnog poduzeća “Elektroprivreda HZ HB” d.d. Mostar, priopćili su iz FERK-a.

Na sjednici je također Solarnoj fotonaponskoj elektrani “Gnječe 1”, vl. Senada Batalevića, Klokotnica, iz Doboja Istok, izdana dozvola za obavljanje djelatnosti proizvodnje električne energije u proizvodnom objektu Solarna fotonaponska elektrana “Gnječe 1”, naselje Klokotnica, općina Doboj Istok, predviđene godišnje proizvodnje 27,268 MWh (megavatsati). Predmetna dozvola se izdaje na razdoblje od 10 godina.

Kada je riječ o naftnom gospodarstvu, donesena su rješenja kojima se podnositeljima zahtjeva i to Junuzović Kopex d.o.o. Lukavac, d.o.o. Ibrahimović Bosanska Krupa i SAGA Energy d.o.o. Sarajevo, izdaju dozvole za rad (licencije) za trgovinu na veliko naftnim derivatima osim LPG-om.

Za sedam podnositelja izdana je dozvola za obavljanje djelatnosti transporta naftnih derivata cestovnim prometom, dok je podnositelju zahtjeva ISTRABENZ PLINI d.o.o. Breza izdana dozvola za rad (licencija) za trgovanje LPG-om. Izdane su i tri dozvole za rad (licencije) za skladištenje naftnih derivata osim LPG-a.

Na redovitoj sjednici je odlučeno i kako će se o nacrtima dozvola za rad za proizvodnju električne energije za podnositelje zahtjeva Henkoprom d.o.o. Žepče, PRO-EL d.o.o. Bugojno i Mims–Inženjering d.o.o. Sarajevo održati opće rasprave, a zainteresirana javnost se detaljnije može informirati o rokovima za podnošenje pisanih komentara, preko web stranice FERK-a www.ferk.ba.

U postupak opće rasprave prikupljanjem pisanih komentara uputit će se i Nacrt dozvole za rad (licencije) za transport naftnih derivata cestovnim prometom podnositelja zahtjeva d.o.o. “Čavkunović – BP” Bihać. Rok za dostavu pisanih komentara na Nacrt dozvole je do 29. 9. 2016. godine do 12 sati.

Tekstovi nacrta dozvola koji su u postupku opće rasprave mogu se dobiti svakim radnim danom od 11 do 13 sati, u sjedištu FERK-a ili preuzeti na web stranici FERK-a.

Na redovitoj sjednici usvojena je obavijest za javnost o kompletnosti podnesenih zahtjeva za izdavanje dozvola za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva Solar-Energy d.o.o. Čapljina i Eko-Elektron d.o.o. Gornji Vakuf – Uskoplje, navodi se u priopćenju.

Back To Top