skip to Main Content

 

Slijedeći savremena tehnološka dostignuća u oblasti elektronike i informatike, kao i razvoj interneta i telekomunikacijskih tehnika, Centrotrans Eurolines je u mjesecu junu 2016. godine uveo sistem elektronske naplate autobuskih karata na liniji Vijećnica – Dobrinja. Novi sistem naplate provodi se kroz „Karticu povjerenja“ kojom putnik ostvaruje popuste i do 25%.

Građani Kantona Sarajevo prepoznali su sve prednosti korištenja elektronskih kartica tako da, u prva dva mjeseca, koliko je „Kartica povjerenja na raspolaganju“, Centrotrans Eurolines ima preko 800 pretplatnika.

Ovaj vid naplate autobuskih karata značajno utječe i na zaštitu okoliša, prije svega zbog smanjenja broja printanih autobuskih karata ali i zbog bržeg protoka putnika, čime se skraćuje period zaustavljanja autobusa, a što utječe na količinu ispuštenih plinova posebno na glavnim autobuskim stajalištima. Pored ekološke osviještenosti, putnici – korisnici elektronske kartice Centrotrans Eurolinesa, ostvaruju značajnu uštedu vremena s obzirom da se plaćanje obavlja potpuno automatski.

Uz gore navedeno, cilj kompanije Centrotrans Eurolines je da dodatnim uslugama na gradskim linijama nagradi lojalnost putnika i u kontinuitetu unaprjeđuje kvalitetu usluge.

Dodatne pogodnosti korištenja „Kartice povjerenja“ Centrotrans Eurolines su:

  • dopunom 7 vožnji, ostvarujete 1 vožnju GRATIS
  • dopunom 11 vožnji, ostvarujete 2 vožnje GRATIS
  • dopunom 15 vožnji, ostvarujete 3 vožnje GRATIS
  • dopunom 20 vožnji, ostvarujete 5 vožnji GRATIS

Svim putnicima na raspolaganju je BESPLATNA elektronska kartica. Pravo na karticu povjerenja ostvaruje se uz prvo minimalno punjenje u iznosu od 5,00KM.

Kartica se izdaje na svim prodajnim mjestima Centrotrans Eurolinesa i kod posade autobusa, a dopuna Kartice povjerenja vrši se isključivo na prodajnim mjestima Centrotrans Eurolinesa ili online na web stranicama „centrocard.ba“ i „citycard.ba“.

 

Back To Top