skip to Main Content

U Tuzli su juče svečano promovisani  dobitnici bespovratne finansijske podrške koju je BH Telecom izdvojio iz svoje dobiti u 2017. za oblasti obrazovanja, kulture, umjetnosti, zdravstvene i socijalne zaštite na području TK.

Među 35 podržanih projekata iz Tuzlanskog kantona, sa gotovo 220.000 KM, u oblasti zaštite ljudi i dobara, najveću podršku dobila je Profesionalna vatrogasna jedinica Grada Tuzla.

– Na osnovu dobre prakse, društveno odgovornog rada i društvene odgovornosti koja je inkorporirana u dugoročnu strategiju BH Telecoma i ove, kao i prethodnih godina, na osnovu javno objavljenog konkursa na teritoriji cijele države, dodjeljujemo sredstva iz dijela dobiti iz 2017. godine na ime donacija neprofitnim organizacijama, pravnim subjektima iz oblasti sporta, zdravstva, kulture i humanitarnog rada – kazao je  Duljko Hasić, izvršni direktor za razvoj poslovanja BH Telecoma.

Njih 35 iz Tuzlanskog kantona od ukupno 137 podržanih neprofitnih pravnih subjekata iz cijele Bosne i Hercegovine, preuzeli su i potvrde o finansijskoj podršci.

Sredstva su izdvojena zahvaljujući pozitivnom poslovanju BH Telecoma u prošloj godini. Tako je čak milion konvertibilnih maraka uspješno raspoređen na 137 društveno bitnih i svrsishodnih projekata.

– TK je najmnogoljudniji kanton u državi i ne samo to, to je drugi kanton po ostvarenoj dobiti u 2017. godini i to je bio ključni kriterij – dobri postignuti rezultati Direkcije Tuzla kako bismo podijelili donacije ovima koji su nagrađeni. To je naša odgovornost, da korisnicima usluga vraćamo ono što su uložili preko društvene odgovornosti, ali i na bazi jasno definisanih  društveno-odgovornih kriterija – dodao je Hasić.

Zajedno sa vatrogascima, podržani su i brojni učenici i profesori tuzlanskih osnovnih i srednjih škola. Među njima, novac za opremanje informatičkog kabineta dobila je i Osnovna škola „Pazar“. Zato će već u septembru učenike dočekati i noviteti u školskim učionicama.

– U posljednjih 12 godina BH Telecom je izdvojio 16,5 miliona KM,  prvenstveno usmjeravajući ta sredstva u razvojne projekte i oblasti zdravstva, nauke, kulture, umjetnosti, humanitarnog i socijalnog rada i zato sve to BH Telecom svrstava na prvo mjesto donatora u Bosni i Hercegovini –  naglasio je  Hasić.

Back To Top