skip to Main Content
Američka Kompanija AMG Osniva Slobodnu Zonu U BiH

Direktor američke kompanija AMG Trading & Investment iz Los Anđelesa sa suradnicima posjetio je Agenciju za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) gdje je s direktorom Gordanom Milinićem razgovarao o namjeri investiranja u Bosni i Hercegovini.

Investitor je zainteresiran za investiranje u različite oblasti, stim što bi započeo investiciju osnivanjem vlastite Slobodne zone na površini od 30.000m2, iz koje bi proizvodnja isključivo bila namijenjena izvozu. Investitor je izrazio spremnost za ulaganje u BiH od 10 do 100 miliona dolara.

U pratnji predstavnika FIPA-e, američki investitor će obići potencijalne lokacije u BiH za svoju buduću investiciju, te će nakon analize lokacija donijeti konačnu odluku.

Navedena firma je prvobitno bila osnovana na području Bliskog istoka 1958. godine, da bi 1988. godine preselila svoje sjedište u SAD, pri tome zadržavajući svoje urede na Bliskom istoku, Africi i istočnoj Europi. Firma se bavi industrijskom proizvodnjom, međunarodnom trgovinom, upravljanjem proizvodnim objektima, i slično.

Pored SAD-a, posjeduje proizvodne pogone u Saudijskoj Arabiji, UAE, Maroku, Libanonu, Libiji, Iraku

FIPA će preduzeti sve potrebne mjere kako bi se investitoru prezentirali svi postojeći projekti u BiH, uz uključivanje svih nadležnih institucija radi uspješnog realiziranja investicije.

 

 

 

Back To Top