skip to Main Content

Ambasador Japana u BiH NJE Hideyuki Sakamoto posjetio je Agenciju za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) kako bi se upoznao s tokom priprema oko organizacije Investiciono-privredne konferencije o BiH u Tokiju planirane za 31. maj.

U organizaciji konferencije učestvuje  Ambasada BiH u Japanu, Vanjskotrgovinska komora BiH, FIPA, Organizacija JETRO s ciljem da se okupe bh. i japanski privrednici u Tokiju radi njihovog povezivanja, upoznavanja japanske privredne zajednice o mogućnostima za investiranje, animiranja japanskih investitora da investiraju u BiH, s ciljem jačanja postojećih bilateralnih odnosa i generiranja uvjeta za buduću poslovnu suradnju

Direktor Agencije za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) Gordan Milinić upoznao je ambasadora Sakamotoa o načinu na koji FIPA planira predstaviti mogućnosti Bosne i Hercegovine japanskoj privrednoj zajednici s fokusom na mogućnosti bh. sektora energetike, informacionih tehnologija, metalnog sektora i automobilske industrije.

Također je predstavio dosadašnju suradnju FIPA-e i Ambasade Japana u BiH, ističući uspješnu organizaciju posjete privredne delegacije Japana BiH u oktobru 2016. godine.

Back To Top