skip to Main Content

Tomislav Bagić

Agrokorova usmjerenost na daljnji razvoj poslovanja u BiH, donosi promjene i pojačanje u Upravi Konzuma. Kako su saopćili David Dolinar, dosadašnji direktor Konzuma BiH nastavlja svoju karijeru u sistemu Agrokor koncerna u Hrvatskoj, dok će Tomislav Bagić, bivši član Uprave društva Mercator-H postati novi direktor društva Konzuma BiH.

Tomislav Bagić je u sistem Agrokora došao preuzimanjem Mercatora gdje je tokom pet godina rada, na rukovodećim funkcijama, imao priliku upoznati najbolju svjetsku maloprodajnu praksu koju će sada primjenjivati i na tržištu BiH.

U skladu s poslovnom politikom daljnjeg jačanja veleprodajnog poslovanja, Agrokor će osnovati novu kompaniju – Velpro BiH koja ima za cilj daljnji samostalni razvoj, te jačanje veleprodajnog i logističkog poslovanja. Upravljanje ovom kompanijom preuzet će Adnan Šteta, dosadašnji izvršni direktor Konzuma BiH, s bogatim radnim iskustvom i poznavanjem bosanskohercegovačkog tržišta. Na mjesto novog direktora nabave Konzum BiH dolazi Tomislav Primorac, koji je svoje profesionalno iskustvo sticao višegodišnjim radom na rukovodećim funkcijama u nabavi unutar Agrokora.

Ove promjene potvrđuje strateško opredjeljenje Agrokora prema daljnjem razvoju maloprodaje i veleprodaje na tržištu BiH.

(Poslovne novine)

Back To Top