skip to Main Content

Banja Luka6

 

Na 20. Međunarodnom sajamu građevinarstva i elektro-mašinske industrije “Grames-Demi 2016”,  koji je juče otvoren u Banjoj Luci, svoje proizvode predstavilo je 120 izlagača iz BiH i okruženja, te preduzeća iz Austrije, Njemačke, Danske, Srbije i Hrvatske.

Ovogodišnji Sajam u znaku je obnovljivih izvora energije, promociji ove industrijske grane, investicija i ostalih mogućnosti za preduzeća.

Najavljen je organiziran nastup hrvatske privrede, te posjeta privrednih delegacija Grčke i Hrvatske predvođene resornim ministrima koji su pažnju posvetili obnovljivim izvorima energije, niskogradnji (izgradnja puteva) i termo izolaciji.

Zamjenica gradonačelnika Banje Luke Jasna Brkić je, otvarajući Sajam, kazala da je građevinarstvo značajna oblast privrede u ovom gradu, i u okviru njega djeluje gotovo 350 subjekata.

Ona je podsjetila da je Banja Luka dobila BFC sertifikat o povoljnom poslovnom okruženju, te da je, kreiranjem brojnih olakšica za preduzetnike iz oblasti građevinarstva, prošle godine odobren znatno veći broj građevinskih dozvola u odnosu na raniji period.

Predsjednik uprave Banjalučkog velesajma, organizatora ove sajamske manifestacije, Dobrica Žugić, je naglasio da su izlagači predstavili dosta novih proizvoda.

U okviru Sajma planirane su i propratne aktivnosti, kao što su predavanja, prezentacije, te predstavljanje novih proizvoda koji se prvi put pojavljuju na tržištu.

Posljednjeg dana Sajma, 19.marta, učesnicima će biti dodijeljene nagrade za najbolji proizvod i najbolju prezentaciju.

Back To Top