skip to Main Content

Vanjskotrgovinska komora BiH je članica Europske poduzetničke mreže od 2009. godine. Enterprise Europe Network (EEN) je najveća mreža za podršku malim i srednjim preduzećima u oblasti međunarodne poslovne saradnje, inovacija, prenosa znanja i tehnologija, te saradnje i učešća u EU programima. Članstvo u ovoj mreži, između ostalog, pruža mogućnost bosanskohercegovačkim kompanijama da preko VTK BiH pronađu odgovarajućeg poslovnog partnera u inostranstvu.

Nastavljajući praksu Poslovne novine predstavljaju vam nove ponude preduzeća iz različitih zemalja koja su iskazala interesovanje preko ove mreže za pronalaskom poslovnog partnera. Bilo da želite stupiti u kontakt sa preduzećima čije ponude objavljujemo u nastavku ili želite da se ponuda vašeg preduzeća nađe u bazi podataka EEN mreže više na linku:

http:/komorabih.ba/een/poslovna-podrska/trazite-poslovnog-partnera-u-eu/…

EEN BiH PS 1 – Novembar 2016

Švedska kompanija specijalizovana za proizvodnju kozmetike u potrazi je za poslovnim partnerima koji su zainteresovani za potpisivanje ugovora o saradnji. Ova kompanija ima u ponudi prirodnu šminku obogaćenu mineralima koja je pogodna za kožu. Godine 2010. bila je vodeća kompanija u Švedskoj u proizvodnji prirodne kozmetike. Proizvodnja se vrši tako što se miješa mineralni prah po recepturi ove firme, pri čemu se koriste čisti minerali, sastojci nisu testirani na životinjama, prirodnog su sastava i pogodna je za vegane. Od potencijalnog partnera očekuje se da proizvodi kozmetiku pod privatnom oznakom, spremnost na dugoročnu saradnju, proizvodnja manjeg broja proizvoda (500-1000 po svakom proizvodu) i poznavanje engleskog jezika. Firma također želi da proširi spektar svojih prozvoda, počevši od maskare, balzama za usne i sjajila, te očekuje da potencijani partner može proizvesti ove proizvode.

EEN BiH PS 2 – Novembar 2016

Holandski dizajner i prodavač platnenih i kožnih torbi u potrazi je za proizvođačem istih. Ova kompanija, iako mlada, izrasta u internacionalni brend prepoznatljiv po dizajniranju funkcionalnih, izdržljivih i vintidž torbi. Od potencijanog partnera očekuje se da posjeduje iskustvo u šivenju torbi izrađenih od kombinacija platna i kože i odgovoran je za kvalitet izabranih materijala. Firma bi ponudila nacrte kako bi potencijalni partner napravio uzorke. Inicijalna količina će biti 300 torbi. Ukoliko su uzorci kvalitetni, kompanije bi se dogovorile oko cijene i količine. Nakon toga firme će potpisati ugovor o saradnji.

EEN BiH PS 3 – Novembar 2016

Bugarska kompanija, koja je specijalizovana za obradu metala, u potrazi je za dobavljačima sirovina. Firma je osnovana 1997. godine i pruža visokokvalitetne usluge vezane za obradu ploča izrađenih od bilo koje vrste čelika i obrada drugačijih materijala kako bi se napravili različiti detalji. Glavna aktivnost ove firme je sječenje laserom čelika, aluminijuma, lima i bakra. Također, pruža usluge sječenja vodenim rezačem čelika, alumnijuma, bakra, nehrđajućeg čelika, titanijuma, granita, keramike, stakla, drveta i mermera. Kako bi proširila potfolio svojih proizvoda, kompanija je u potrazi za novim dobavljačima inovativnih materijala kao što su: metali, plastika, keramika, staklo, drvo, itd. Firma nudi potpisivanje ugovora o saradnji ili distribuciji.

EEN BiH PS 4 – Novembar 2016

Francuska kompanija, koja je specijalizovana za željezničke sisteme, u potrazi je za podugovaračima koji dobavljaju proizvode od metalnih ploča i mehanički zavarenih proizvoda. Partner bi trebao da posjeduje odgovarajući certifikat. Firma je osnovana prije jednog stoljeća i jedna je od vodećih u svojoj branši u Francuskoj. Nudi usluge i sarađuje sa vodećim kompanijama širom svijeta, kao što su Alstom i Bombardijer. Od potencijalnog partnera očekuje se da posjeduje EN 15085 certifikat, da proizvodi budu različitih dimenzija od 5cm x 5cm x 5cm do 300cm x 100cm x 100cm. Firma nudi potpisivanje ugovora jednoj ili više kompanija koje su u mogućnosti da pruže proizvode po zahtjevima francuske kompanije. Partner mora posjedovati ERP softver, da upotrebljava nehrđajući čelik, aluminijum, karbonski čelik, da debljina proizvoda bude od 0,8 mm do 8mm, te da količina bude od 20-1000 komada godišnje.

EEN BiH PS 5 – Novembar 2016

Turski proizvođač čeličnih vrata u potrazi je za dobavljačima koji su u mogućnosti dostaviti sirovine izrađene po visokim standardima. Firma bi trebala da potpiše ugovor o saradnji. Ova firma djeluje na tržištu još od 1989. godine, i koristi visokokvalitene materijale u procesu proizvodnje vanjskih vrata, rubova napravljenih od polivinil hlorida, izdržljivih lijepih dodataka, metalnih ručki, itd. Nakon prvog kontakta dogovorili bi se uslovi isporuke i transporta. Kompanija trenutno dostavlja vrata za škole, hotele, univerzitete, itd., a koja se mogu postaviti za manje od 20 minuta. Od potencijalnog partnera očekuje se posjedovanje tehničkog iskustva (minimum 5 godina) u proizvodnji vrata i njenih dijelova, i znanja u fiksiranju opreme i komponenti za vrata, te pribora za vrata.

EEN BiH PS 6 – Novembar 2016

Ruski distributer specijalizovan za veleprodaju i trgovinu prehrambenih proizvoda, kao što su: voda, hrana i proizvoda za ličnu higijenu, u potrazi je za partnerima radi potpisivanja ugovora o distribuciji. Ova firma ima dugogodišnju saradnju sa svojim partnerima iz različitih segmenata: B2B, hotelirijerstvo, ketering, restorani, zdravstvo, bankrstvo. Ova firma je u potrazi za:

  • Pitkom i mineralnom vodom,
  • Gaziranom vodom,
  • Konzervisanim bobičastim voćem,
  • Prirodnim sokovima,
  • Proizvodima za ličnu njegu, pelenama, kondomima, testovima za trudnoću, testovima za ovulaciju,
  • Žvakaćim gumama,
  • Sjemenkama, grickalicama, lješnjacima,
  • Različitim vrstama čaja i kafe.

Ruska kompanija ima za cilj da djeluje kao distributer za različite partnere koji su specijalizovani za konzerviranje povrća, mesa, ribe, za proizvodnju pelena, higijenskih proizvoda za žene, itd., i od njega se očekuje dostavljanje proizvoda na vrijeme. Svi uslovi isporuke, transporta, skladištenja, uzoraka i ostalih detalja biće dogovoreni nakon prvog kontakta.

EEN BiH PS 7 – Novembar 2016

Danska kompanija koja je specijalizovana za proizvodnju kućanskih proizvoda od metala, čiji su dizajn i funkcija primarni, u potrazi je za proizvođačima metalnih proizvoda, kao što su svjećnjaci i metalna postolja za oznake cijena u trgovini. Firma je osnovana 2013. godine i prepoznatljiva je po različitim proizvodima od zdjela do manjih dijelova namještaja. Zbog velikog broja narudžbi firma nudi potpisivanje ugovora o saradnji. Svjećnjaci bi trebali biti izrađeni od čvrstog mesinga, smeđeg mesinga i željeza, tako da budu pogodni za standarne bijele svijeće prečnika 22mm. Oni se izrađuju u različitim oblicima i dimenzijama. Također, partner bi trebao da proizvodi postolja za cijene, dimenzija od 20x20x 0mm do 30x30x30mm. Postolje je izrađeno od crnog željeza i tretirano je voskom kako bi se spriječila korozija.

EEN BiH PS 8 – Novembar 2016

Ruska firma specijalizovana za proizvodnju aluminjskih profila u potrazi je za dobavljačima sirovina (anodizovanih aluminijskih profila) i opreme (mašine za aluminjske profile) radi potpisivanja ugovora o saradnji. Firma je osnovana 2000. godine i jedna je od vodećih ruskih kompanija koja proizvodi aluminijske profile i različite proizvode od aluminijuma namijenjenih za  stepenice, kao i ostale metalne i nemetalne konstrukcije i građevinske materijale. Kako bi optimizirala troškove kompanije, ova firma traži saradnju sa proizvođačima aluminijskih profila, opreme za obradu aluminijskih profila. Firma može prodavati već gotove aluminijske profile i da ih prilagođava zahtjevima kupca. Sva oprema mora biti savremena. Od potencijalnog partnera očekuje se spremnost na dugogodišnju saradnju, dobavljanju sirovina, na obuku radnika, online konsultacije i, ako je potrebno, posjete ruskim malim i srednjim preduzećima.

EEN BiH PS 9 – Novembar 2016

Crnogorski distributer specijalizovan za distribuciju robe široke potrošnje, traži dobavljače koji djeluju u poljoprivredno-prehrambenoj industriji, kako bi ponudio ekskluzivnu distribuciju na tržištu Crne Gore. Posebno zanimljivi su proizvodi široke potrošnje (namirnice, prehrambeni proizvodi), alkoholna i bezalkoholna pića, kao što su vina, voćni i gazirani sokovi. Potencijalni partner bi trebao da ponudi visokokvalitetne proizvode po konkurentnoj cijeni i da bude fleksibilan.

EEN BiH PS 10 – Novembar 2016

Ruski proizvođač dječije odjeće za djecu od 0 do 12 godina, proizvodi kvalitetnu i udobnu odjeću (u skladu s pozitivnim mišljenjima potrošača), prilagođenu za rusko i strana tržišta i potrebama kupaca. Asortiman  firme uključuje: kombinezone, komplete za bebe, jakne, kapute zimske setove za dječake i djevojčice. Firma nudi dugoročnu suradnju, strogo u skladu s odredbama i uslovima isporuke proizvoda i fleksibilne cijene. Ova firma traži proizvođače konca visoke izdržljivosti za proizvodnju dječije odjeće: poliesterski konac za šivanje (prekriven voskom ili silikonski, transparentan); najlonski konac za šivanje (vrlo je jak, ali ne povlači tkaninu; topi se na visokim temperaturama); pamučni konac za šivanje (ne skuplja se na tkanini, prirodan je).

Back To Top