skip to Main Content

Vanjskotrgovinska komora BiH članica je Evropske poduzetničke mreže od 2009. godine. Enterprise Europe Network (EEN) je najveća mreža za podršku malim i srednjim preduzećima u oblasti međunarodne poslovne saradnje, inovacija, prenosa znanja i tehnologija, te saradnje i učešća u EU programima. Članstvo u ovoj mreži, između ostalog, pruža mogućnost bosanskohercegovačkim kompanijama da, preko VTK BiH, pronađu odgovarajućeg poslovnog partnera u inostranstvu.

Nastavljajući praksu Poslovne novine predstavljaju vam nove ponude preduzeća iz različitih zemalja koja su iskazala interesovanje preko ove mreže za pronalaskom poslovnog partnera. Bilo da želite stupiti u kontakt sa preduzećima, čije ponude objavljujemo u nastavku, ili želite da se ponuda vašeg preduzeća nađe u bazi podataka EEN mreže, pogledajte više na linku:

http:/komorabih.ba/een/poslovna-podrska/trazite-poslovnog-partnera-u-eu/

EEN BiH PS 1 – Oktobar 2016

Danski dizajner je u potrazi za proizvođačima sportske opreme koji bi dostavio manju količinu svojih proizvoda. Ova firma ima za cilj da predstavi svoju prvu kolekciju (3900 komada) sportske opreme teretanama elektronskim putem do kraja 2016. godine. Od potencijalnog partnera se traži da kolekcija sadrži muške i ženske trenerke, šorceve, majice i dukserice sa printanim natpisom. Materijal bi trebalo da bude kombinacija poliestera i elastina. Poželjno je da partner dolazi iz Europe zarad dugoročne saradnje. Partner bi trebalo da bude manje ili srednje preduzeće koje proizvodi sportsku odjeću i spremna je da dostavi manju količinu svojih proizvoda, da pomogne oko izbora materijala i u potrazi je za dugoročnom saradnjom.

 EEN BiH PS 2 – Oktobar 2016
Britanska kompanija koja je specijalizovana za proizvodnju stvari od pocinkovanog čelika je u potrazi za proizvođačima istih. Ova firma je vodeći proizvođač navedenih prozvoda sa iskustvom od 45 godina i poznata je po dizajniranju, proizvodnji i dobavljanju svojih proizvoda sa jedinstvenim dizajnom i visokim kvalitetom. Spektar njihovih proizvoda se može vidjeti kod biciklista, baštovana, međunarodnih aerodroma, glavnih fudbalskih klubova, škola itd. Firma je prepoznatljiva po izradi jedinstvenih garaža za baštenski materijal, bicikla i motore koji su napravljeni od pocinkovanog čelika prekrivenog polivinil hloridom (PVC) koji je idealan za zaštitu od lopova i vremenskih nepogoda. Od potencijalnog partnera se traži da posjeduje iskustvo u izradi proizvoda od pocinkovanog čelika te da ima opremu za pakovanje ovih stvari zarad sigurnog transporta. Partner bi također trebao da ima neophodne alate za ovaj tip posla.
EEN BiH PS 3 –  Oktobar 2016
Njemački proizvođač kobasica napravljenih od svinjetine je u potrazi za dobavljačima omota i začina napravljenih od prirodnih materijala. Ova firma je srednje preduzeće koje je osnovano 1991. godine i nudi širok spektar visokokvalitetenih mesnih prerađevina napravljenih od svinjskog mesa. Njihovi proizvodi se mogu naći u lokalnim prodavnicama, mesarama kao i supermarketima. Firma posjeduje IFS certifikat i njihovi proizvodi su prepoznatljivi po aromatičnom ukusu, maloj količini masnoće te velikom udjelu željeza. Od potencijalnog partnera se očekuje da omoti budu napravljeni prema IFS standardima, te budu dostavljeni u različitim veličinama.
EEN BiH PS 4 –  Oktobar 2016
Ruski proizvođač mliječnih proizvoda i sireva je u potrazi za proizvođačima ambalaže od stakla. Firma je specijalizovana za proizvodnju mlijeka, jogurta, kefira, putera i sira. Kompanija je osnovana 2005. godine i jedna je od vodećih proizvođača mliječnih proizvoda u regiji. Proizvodnja se vrši prema državnim standardima i striktnoj kontroli kvaliteta. Firma treba ambalažu napravljenu od stakla za svoje prehrambene proizvode, što uključuje flaše i tegle, te ostalu ambalažu različitog oblika i kapaciteta. Ambalaža bi trebala da bude transportovana u specijalnim plastičnim kutijama. Od potencijalnog partnera se traži da ambalaža bude napravljena od bezbojnog ili polubijelog stakla, te da bude kapaciteta od 250 ml do 1 l. Vodotpornost stakla ne bi trebala biti niža od 3/98 i prema GOST 10134.1.1
EEN BiH PS 5 –  Oktobar 2016
Poljski proizvođač ofingera za odjeću i dodatka za namještaj je u potrazi za dobavljačima plastike kao što je polipropilen, polistiren, ABS plastika, polietilen manje gustoće, polietilen visoke gustoće i PVC plastike. Firma je osnovana 1996. godine i glavna aktivnost je procesuiranje plastike. Firma nudi širok spektar ofingera za odjeću kao što su: odijela, kaputi, hlače, jakne, krzno, te dječija odjeća.  Firma je ekološki veoma osvještena i 95% proizvoda je napravljeno od sekundarno sirovog materijala. Od potencijalnog partnera se očekuje da nabavi navedene vrste plastike, međutim i plastični otpad u obliku kutija, kanistera, ambalaže, kanti (koji mora biti čist) je takođe poželjan.
EEN BiH PS 6 –  Oktobar 2016
Njemački komercijalni agent koji posjeduje relevantne kontakte u potrazi je za materijalima za pakovanje, sistemima za označavanje, oslikavanje, i etiketiranje zarad sklapanja trgovačkog ugovora. Ova firma posjeduje iskustvo preko 20 godina tokom kojih je stekla relevantne partnere u svom poslu. Firma ima za cilj da proširi svoj portfolijo klijenata, te se želi predstaviti novim klijentima. Od potencijalnog partnera se očekuje proizvodnja pakovanja za ambalažu napravljenih od kartona, plastike, sistema za označavanje kao što su istačkavanje, korištenje lasera, te korištenje različitih vrsta etiketa. Kompanija želi prodati ove proizvode na njemačko tržište, te zahtijeva da proizvodi budu napravljeni od visokokvalitetnog materijala u različitim količinama.
EEN BiH PS 7- Oktobar 2016
Britanska modna kompanija koja kreira najmodernije sportske i urbane kape je u potrazi za proizvođačima kapa napravljenim po izvrsnim proizvodnim standardima po konkurentnim cjenama. Prvobitno ova kompanija je imala u ponudi sportske kape za muškarce i žene, međutim kako se posao razvijao plan je da se proizvede i druga sportska oprema. Firma također organizuje nekoliko radionica koje se baziraju na stilu i modi. Od potencijalnog partnera se očekuje proizvodnja kapa  od 2-3 hiljade komada, tj. od 500-800 komada svaka 3 mjeseca.
EEN BiH PS 8 – Oktobar 2016
Španski proizvođač visokokvalitetnih proizvoda od mesa je u potrazi za proizvođačima omota. Ova kompanija je osnovana 2013. godine i prepoznatljiva je po dobroj zaradi u svom poslu. Firma radi prerađevine od svinjskog, pilećeg i goveđeg mesa i kako bi osigurala dobar kvalitet i svježinu tokom godine, veoma je bitno da omoti budu inovativni, atraktivni i ekološki prihvatljivi. Zbog velikog obima proizvodnje mesa, od potencijalnog partnera se očekuje dostavljanje velike količine proizvoda u kratkom vremenskom roku, koji su napravljeni od sintetičkog „plastičnog“ materijala sa više slojeva.
EEN BiH PS 9 –  Oktobar 2016
Ruska  firma koja je specijalizovana za maloprodaju i veleprodaju dijelova i pribora za osobne automobile i kamione, traži proizvođače guma, volana, akumulatora i bicikala, s kojima bi sklopila ugovor o distribuciji. Firma je aktivna od 2002. godine, a već je postala službeni distributer nekih europskih proizvođača. Ova firma  planira proširiti svoj asortiman proizvoda i stoga traži partnere koji žele ući na rusko tržište i proširiti mrežu distributera. Proizvodi koje ruska firma želi distribuirati su: gume (za poljoprivredne strojeve, kamione i automobile; 8 – 38 „inča“), automobilski kotači (12 – 22,5 „inča“), akumulatori za bicikle i automobile (12V, 24V, olovni, 140-225Ah), automobilska i industrijska ulja (sintetička, polusintetička).
EEN BiH PS 10 –   Oktobar 2016
Češka firma specijalizirana za dizajniranje i proizvodnju modernih platnenih pelena za bebe, traži proizvođača tekstila. Firma traži poslovnog partnera koji može proizvesti određeni materijal koji se koristi kao vanjski sloj pelene. Firma želi da postane jedan od najvećih europskih proizvođača modernih platnenih pelena za djecu i da doprinese rastu platnenih pelena na tržištu. Firma  nudi sporazum o proizvodnji. Ova firma traži proizvođača sljedećeg materijala: poliester pletenina laminirana s poliuretanom ili s poliuretanskom folijom. Težina bi trebala biti oko 190g/m2. Materijal mora imati „Oekotex 100“ certifikat, te mora biti periv na 60°C (povremeno na 90°C).

 

Back To Top