skip to Main Content

Duvan1

 

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje u Regionalnom centru Tuzla privremeno su oduzeli 14.000 kg rezanog duhana u mjestu Obudocac, koji je bio namijnjen prodaji na “crnom tržištu” u Bosni i Hercegovini.

Službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja iz Regionalnog centra UIO u Tuzli, u saradnji sa službenicima MUP-a Republike Srpske, Policijske stanice Šamac, izvršili su pretres teretnog motornog vozila u mjestu Obudovac.

Duvan2

Prilikom pregleda teretnog vozila pronađeno je čak    14.000 kilograma duhana pripremljenog za pušenje. Predmetna roba bila je namijenjena „crnom  tržištu“ u Bosni i Hercegovini i trebala je biti transportovana iz Obudovca u Grude u Hercegovini. Roba je privremeno oduzeta od fizičkog lica koje je upravljalo teretnim vozilom. Također, u ovom trenutku službenici UIO vrše pretres jednog objekta u mjestu Obudovac. Po oknčanju aktivnosti na terenu službenici UIO pripremiće Izvještaj o postojanju osnova sumnje da su počinjena krivična djela iz oblasti indirektnih poreza i dostaviti Tužilaštvu BiH na dalje procesuiranje.

Back To Top