skip to Main Content

Odlukom Nadzornog odbora Fabrike cementa Lukavac došlo je do promjene u sazivu Uprave Društva koje će sada zastupati Stjepan Kumrić na mjestu predsjednika Uprave i generalnog direktora, te Daniel Maschtovsky kao član Uprave. Dosadašnji generalni direktor Izet Imamović, nakon godina uspješnog rukovođenja ovom fabrikom, preuzima mjesto predsjednika Nadzornog odbora.

„Najprije zahvala Imamoviću na uspješnom dugogodišnjem rukovođenju našom fabrikom i  čvrsto vjerujemo da ćemo i dalje biti jedna od najuspješnijih kompanija u Bosni i Hercegovini. Naš primarni zadatak je, naravno, da nastavimo sa uspješnim razvojem poslovanja naše fabrike, kroz stalno usavršavanje uposlenika i tehnologija koje koristimo, te dalje jačanje odnosa sa kupcima i dobavljačima. Posebna pažnja će se posvetiti daljem unapređenju kvalitete života naše lokalne zajednice. Mi smo itekako prepoznatljiv brend u proizvodnji cementa kako u BiH tako i šire, i orijentacija nam je visok kvalitet proizvoda i usluga. Radit ćemo intenzivno na osnaživanju naših brendova Lukavac Cement i Lukavac Beton, i pokazati da smo siguran i pouzdan partner u svim segmentima našeg poslovanja. Poslije investicionog poduhvata u sistem upotrebe alternativnih goriva svakodnevno ulažemo napore kako bi fabrika bila što efikasnija i s ekološkog aspekta zadvoljila sve najviše propisane EU standarde“, istakao je novi generalni direktor Stjepan Kumrić.

Stjepan Kumrić diplomirani je ekonomista koji je svoju karijeru u Fabrici cementa Lukavac započeo 2008. godine na mjestu izvršnog direktora za prodaju, a od 2012. godine je i član Uprave društva. Daniel Maschtovsky od 2015. godine obavlja funkciju izvršnog direktora za finansije.

 

Back To Top