skip to Main Content

Vanjskotrgovinska komora BiH je članica Europske poduzetničke mreže od 2009. godine. Enterprise Europe Network (EEN) je najveća mreža za podršku malim i srednjim preduzećima u oblasti međunarodne poslovne saradnje, inovacija, prenosa znanja i tehnologija, te saradnje i učešća u EU programima. Članstvo u ovoj mreži, između ostalog, pruža mogućnost bosanskohercegovačkim kompanijama da preko VTK BiH pronađu odgovarajućeg poslovnog partnera u inostranstvu. Nastavljajući praksu Poslovne novine donose nove ponude preduzeća iz različitih zemalja koja su iskazala interesovanje preko ove mreže za pronalaskom poslovnog partnera. Bilo da želite stupiti u kontakt sa preduzećima čije ponude objavljujemo u nastavku ili želite da se ponuda vašeg preduzeća nađe u bazi podataka EEN mreže više na linku:
http:/komorabih.ba/een/poslovna-podrska/trazite-poslovnog-partnera-u-eu/……

EEN BiH PS 1 – Januar 2017

Njemačka firma koja je specijalizovana za proizvodnju promotivnog materijala za turizam u potrazi je za partnerima zainteresovanim za proizvodnju specijalnih tekstilnih proizvoda, štampanja i dizajniranja na tekstilnim proizvodima. Predlaže se saradnja sa statusom podugovarača ili partnera. Firma je aktivna u razvijanju, marketingu i prodaji promotivnih materijala za agencije, tur opertore, avio operatore u sektoru turizma. Firma želi da uspostavi saradnju sa kompanijama specijalizovanim za šivenje draperija (napravljenih od najlona, spandeksa, pamuka), a proizvodnja bi bila 1.000.000 komada godišnje. Od potencijalnog partnera očekuje se da pokaže interes za sklapanje ugovora o proizvodnji.

EEN BiH PS 2 – Januar 2017

Njemačka firma koja je specijalizovana za ponudu visokokvalitetnih cipela i pertli, u potrazi je za proizvođačima cipela različitih boja, dužina i materijala kako bi proširila svoj asortiman prodaje. Firma je osnovana 2016. godine i prepoznatljiva je po ponudi cipela i pertli koje su prilagođene potrebama kupaca. Narudžbe za dobavljača specificiraju boju, materijal, dimenzije, stil, te printane detalje na pertlama. Od potencijalnih partnera očekuje se iskustvo u:

–         Proizvodnji pertli različitih dimenzija (dužina, širina, broj slojeva)

–         Proizvodnji pertli različitih stilova (okrugle, ravne)

–         Proizvodnji pertli različitih boja (sijaju u mraku, imaju efekat ogledala, pastelne boje)

–         Proizvodnji pertli napravljenih od različitih materijala (pamuka, poliestera, najlona)

–         Izvozu proizvoda na internacionalno tržište (Evropa, Azija, Sjeverna Amerika)

–         Interakciji na engleskom, njemačkom, hrvatskom ili španskom jeziku.

Firma predviđa da bi prve naručene količine bile između 1.000 i 100.000 metara pertli.

EEN BiH PS 3 – Januar 2017
Rumunska  firma  smještena u Transilvaniji bavi se distribucijom mašina i opreme za rezanje i  zavarivanje, te je u potrazi za stranim proizvođačima istih ili sličnih proizvoda kako bi bila njihov distributer u Rumuniji. Firma posjeduje iskustvo od 11 godina i nudi širok asortiman proizvoda, kao što su: oprema za rezanje, CNC mašine za rezanje/sječenje, plazma mašina za rezanje, oprema za lasersko rezanje, zaštitna oprema kod zavarivanje, itd. Firma također nudi tehničko savjetovanje, uputstvo za upotrebu, usluge i popravku. Pošto ista djeluje kao distributer na tržištu Rumunije, od potencijalnog partnera očekuje zainteresovanost ulaska na rumunsko tržište, pouzdanost i spremnost na dugoročnu saradnju.
EEN BiH PS 4 – Januar 2017
Ruska firma koja je specijalizovana za trgovinu, proizvodnju i snabdijevanje prerađivačke industrije biljnim uljem, šećerom, pahuljicama, brašnom i suhom hranom, u potrazi je za proizvođačima i dobavljačima. Firma je osnovana 1998. godine i lider je među dobavljačima u regiji. Od potencijalnog partnera očekuje se da posjeduje GMO certifikat (genetski modifikovana hrana), te da proizvodi prođu tri nivoa kontrole. Potencijalni partner trebao bi dostavljati proizvode pod distribucijskim ugovorom.
EEN BiH PS 5 – Januar 2017

Bugarski proizvođač namještaja za kuće, kancelarije, restorane, kafiće, barove, prodavnice, hotele, itd., u potrazi je za dobavljačima materijala za njihove proizvode. Firma djeluje na bugarskom tržištu od 1992. godine te ima dobru reputaciju u proizvodnji namještaja jedinstvenog dizajna i kvaliteta. Firma ima tim dizajnera i profesionalaca koji slijede posljednje trendove u dizajniranju. Svi materijali koji se koriste u proizvodnji prošli su evropske testove standarda i kvaliteta i posjeduju sve neophodne certifikate.

Od potencijalnog partnera očekuje se dobavljanje materijala za namještaj, kao što su:

  • Drvo (ploče različitih MDF, HDF karakteristika i masivnosti)
  • Metal (čelik u formi užeta, tube, aluminijum u formi tube)
  • Staklo i plastika (akril, topljena plastika)
  • Ratan ili pruće
  • Pjena od poliuretana
  • Prirodna vuna i punjenja od drveta kokosa
  • Tekstili
  • Prava koža i eko koža

Firma je u potrazi za proizvođačima i dobavljačima iz Evrope, koji nisu zastupljeni na bugarskom tržištu i koji su spremni na isporuku manjih količina. Bilo bi poželjno da je potencijalni partner u mogućnosti izrade detalja i komponenti po specifičnom dizajnu.

EEN BiH PS 6 – Januar 2017
Italijanski dobavljač visokokvalitetnih prehrambenih proizvoda u potrazi je za distributerima začina kako bi upotpunili svoj proizvodni asortiman. Firma je osnovana 2013. godine u Firenci i prepoznatljiva je po prodaji različitih proizvoda, kao što su: vina, ekstra djevičansko maslinovo ulje, kavijar, te začine kao što su: šafran, vanila, biber, itd. Firma ima dobre kontakte s glavnim italijanskim kanalima distribucije i veliku mrežu prodajnih agenata. Cilj međunarodne saradnje je povećanje asortimana začina koji se mogu ponuditi Ho. Re. Ca klijentima (hoteli, rastorani i kafići). Kompanija nudi potpisivanje ugovora o distribuciji začina, a nije zainteresovana za potpisivanje ugovora o distribuciji proizvoda kao što su vino i ekstra djevičansko maslinovo ulje.
EEN BiH PS 7 – Januar 2017
Španska firma specijalizovana za proizvodnju tekstilnih proizvoda za domaćinstvo i dekoraciju doma u potrazi je za dobavljačima 100% poliesterskog  materijala koji su spremni na potpisivanje ugovora o proizvodnji. Firma posjeduje iskustvo od preko 50 godina i prisutna je u više od 80 država. Proizvodi i prodaje tekstilne proizvode koji su uglavnom namijenjeni za domove i dekoracije, uključujući zavjese, jastučnice, posteljine, itd. Firma koristi različite materijale sa printom, te ima svoj dizajnerski tim. Od potencijalnog partnera očekuje se proizvodnja pletenih tkanina 290 GSM od 100% poliestera, dužine 147 cm na kojima se može izraditi print.
EEN BiH PS 8 – Januar 2017
Holandska firma traži proizvođače odjeće. Od potencijalnog partnera očekuje se da finalni proizvodi i završna obrada podrazumijevaju sljedeće: 1. Da je od različitih materijala (svila, viskoza, poliester…), 2. Da je firma specijalizovana za različite vrste štampi na tkanini i odjeći, koja je od materijala kao što su pamuk, svila, viskoza, polyester, i 3. Tretiranje tkanina različitim vrstama pranja, kao što je kameno i sl. Od potencijalnog partnera očekuje se da može odgovarati i na manje zahtjeve (oko 50 komada), kao i na veće zahtjeve (1.000 komada i više).
EEN BiH PS 9 – Januar 2017
Rumunska firma koja je aktivna  u oblasti građevinskih materijala i alata, nudi usluge distribucije proizvođačima ili distributerima. Ova firma je spremna distribuirati proizvode koji su pod etiketom proizvođača ili distributera, ili pod distribucijskim ugovorom za određeno područje, nudeći promotivne usluge za ugovorene brendove i proizvode. Traženi proizvodi su: profesionalni sistemi za pričvršćivanje i fiksiranje (perforacija, sistemi za rezanje, spojnice za drvenu građu, hemijski fiksatori, tehničko-industrijski pričvršćivači, itd.), konstrukcijska građa (unutarnji dizajn, krovni prekrivači, izolacija, tesarstvo, drenažni sistemi, itd.). Ova firma je u potrazi za partnerskom saradnjom, te želi proširiti svoj portfolio dobavljača. Od potencijalnog partnera očekuje se spremnost da svoje građevinske materijale, alate i dodatke distribuira na rumunsko tržište.
EEN BiH PS 10 – Januar 2017
Njemačka agencija za prodaju sa dugogodišnjim iskustvom u prodaji te izvanrednim poznavanjem tržišta, u potrazi je za partnerima iz Evrope koji su zainteresovani za potpisivanje ugovora o trgovini. Firma je osnovana 1996. godine i bavi se prodajom i pružanjem podrške evropskim proizvođačima: ukrasnih rubova; ukrasnih kesa; papira za ukrašavanje; kutija za kozmetičke i farmaceutske proizvode i prostirki za klizave površine. Firma nudi sljedeće usluge: predstavljanje proizvoda na tržištima Njemačke, Austrije i države Beneluksa; korištenje postojećih kontakata u prodaji; podrška kupcima; informacije o konkurenciji, te njihovom djelovanju na tržištu; razvoj novih proizvoda; podrška na sajmovima i izložbama. Od potencijalnog partnera očekuje se da bude proizvođač gore navedenih proizvoda, kao i spremnost na dugoročnu saradnju pod uslovima ugovora o trgovini.
Back To Top