skip to Main Content

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine i USAID WHAM Projekat – Projekt razvoja radne snage i većeg pristupa tržištima Američke Agencije za međunarodni razvoj (USAID-a) potpisali su juče Sporazum o partnerstvu i Grant ugovor za projekat EXCERT – Projekt pristupa novim tržištima i certifikacije kompanija iz metalnog i drvnog sektora Bosne i Hercegovine.

Cilj ovog Sporazuma o partnerstvu je uspostavljanje saradnje i uređenje međusobnih odgovornosti između strana u vezi iskorištavanja odgovarajućih prednosti, iskustava, metodologije i resursa druge strane u ostvarenju zajedničkih ciljeva za povećanje prodaje, izvoza i zapošljavanja u sektorima koje podržava WHAM i osiguranja održivosti rezultata.

Slijedom potpisanog Grant ugovora, od strane WHAM Projekta će biti podržani nastup bh. kompanija na sajmu metala i tehnologija u Hanoveru 2018, Sajmu namještaja IMM 2019 u Kelnu, te će biti realizovana obuka IW inžinjera i certificiranje do deset kompanija iz metalne industrije prema standardima BAS EN 3834/1090.

WHAM je trogodišnji program koji ima za cilj podsticanje otvaranja novih radnih mjesta unapređenjem trgovinske integracije Bosne i Hercegovine, širenjem na tržišta Evropske unije i regionalnih tržišta i biće implementiran kroz grantove koji podstiču finansiranje od javnog i privatnog sektora.

Back To Top