skip to Main Content

Mlade djevojke iz Budve, Nikšića, Banja Luke i Mostara okupile su se na dvodnevnoj radionici u INTERA Tehnološkom Parku kako bi sudjelovale na dvodnevnoj radionici „Building entrepreneurial mindset“.

Radionica namijenjena djevojkama koje žele razvijati poduzetnički duh u ICT sektoru započela je interaktivnim panelom koji su činile žene predstavnice poduzetničkog, ICT i obrazovnog sektora, ali i javnih institucija i nevladinih organizacija.

Cilj panela bio je prijenos iskustava i najnovijih trendova iz svijeta poduzetništva i ICT-a te usporedba Bosne i Hercegovine i Crne Gore sa zemljama Europske unije kada se radi o poduzetništvu i tehnološkoj industriji.

Nakon panela djevojke su imale priliku osobno razgovarati sa svakom od panelistica kroz networking, što je bila savršena prilika za razmjenu mišljenja i dodatni prijenos entuzijazma i motivacije koji je mladim djevojkama itekako potreban. Poseban naglasak stavljen je na to da izazovi koji se danas stavljaju pred žene u poduzetničkom okruženju ne trebaju biti prijetnja već prilika za pozitivnu promjenu.

Drugi dan radionice bio je posvećen učenju o razvoju startup-a i poduzetništvu u cjelini. Sudionice su se upoznale s pojmovima poput poduzetništvo, društveno poduzetništvo, lean metodologija, i sl. te su im predstavljene mogućnosti razvoja i načini djelovanja u budućnosti.

Radionica „Building entrepreneurial mindset“ je prva u nizu radionica koje će se održati u sklopu projekta „Supporting Female Youth from BiH and MNE in entrepreneurship, employment and leadership in ICT“. Ostale radionice održat će se u Nikšiću i Budvi. Planirane su i dvije studentske posjete partnerima iz Europske unije s ciljem razmjene najboljih praksi.

Projekt je financiran sredstvima Europske unije u okviru programa Erasmus+.

Back To Top