Prema glasovima posjetilaca sinoć u Beogradu završenog „Balkan Cheese Festivala“ – izložbe autohtonih sireva Balkana, proglašeni su najbolji sirevi ovog festivala.
- mjesto: Livanjski sir, sa štanda Mljekare Orman iz Livna
- mjesto: Zlatni sir,sa štanda farme “Zlatni Bor”, u istoimenom fočanskom selu na platou kanjona Tare
- mjesto: Kozji svježi sir “Provansa” sa začinskim biljem, sa štanda Mlekare CARPE DIEM iz Srbobrana u Južno – Bačkom okrugu u Srbiji.
Priznanje za inovacije dobio je brend Mama Đuđin Sir Poljoprivrednog gazdinstva Jovanov Zorana iz Kovilja – takođe u Južno–Bačkom okrugu u Srbiji, za rolovane sireve sa mliječnom, bijelom čokoladom, kokosom, smokvama i višnjama. Priznanje je uručio Dragan Đorđević, Chief Hedonist Officer Asocijacije Autentičnih Hedonista.
Na festivalu je bilo predstavljeno više od stotinu vrsta sireva i delikatesa 42 izlagača iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Italije.