skip to Main Content

Predstavnici Agencije za unapređenje stranih investicija u Bosni i Hercegovini prisustvovali su inauguracionoj konferenciji Senata privrede u Bosni i Hercegovini koja je održana u petak u Sarajevu. Tom prilikom je potpisan Memorandum o suradnji između dvije institucije.

Osnovna svrha ovog Memoranduma je da omogući i podstakne suradnju između strana potpisnica, kao i visok nivo implementacije zajedničkih aktivnosti s ciljem zajedničkog doprinosa ekonomskom razvoju države.

Generalni sekretar FIPA-e, Maida Bećirović, učestvovala je na panel diskusiji o temi: “Dunavska ekonomska regija i prilike za kompanije i privredu Bosne i Hercegovine”, na kojem su učestvovali i Erhard Busek, predsjednik Senata Austrije i Zara Halilović, predstavnica Direkcije za europske integracije Bosne i Hercegovine.

Senat privrede u BiH će biti dio mreže Senata privrede Europe, koji broji preko 260.000 članova, a samo neki od počasnih članova su Angela Merkel, Sebastijan Kurc, papa Franjo i ostali.

Osnovni cilj osnivanja Senata privrede u BiH je da on postane važan most razvoja privrednih i prijateljskih odnosa privrednika iz BiH s privrednicima iz mreže Senata privrede Europe.

Suradnja FIPA-e sa Senatom privrede u BiH je još jedna prilika za promociju investicionih projekata BiH i privlačenje investitora.

 

 

Back To Top