skip to Main Content

170529068.4 Mn

Privredna komora je nastavlja sa trendom pozitivne suradnje sa predstavnicima nevladinog sektora koji zagovaraju poboljšanje opštih uvjeta poslovanja u BiH, te je u tom duhu potpisan i Memorandum o saradnji između Privredne komore USK i Projekta „Javno privatno partnerstvo“.

Cilj projekta „Javno privatno partnerstvo“ jeste uspostava funkcionalnih sistema javnog privatnog partnerstva  na svim nivoima vlasti u BiH u skladu sa evropskim zakonodavstvom, evropskim standardima i najboljim evropskim praksama. Sve aktivnosti potpisanog Memoranduma će biti finansirane iz Fonda za reformu javne uprave.

Privredna komora USK je ovim Memorandumom svim svojim članicama omogućila niz pogodnosti koje pruža ovaj projekat, a neke od njih su:

  • Obuka privatnog sektora o mogućnostima za poslovanje u okviru JPP koncepta, te stvaranje povoljnog poslovnog okruženja za poslovne subjekte u okviru JPP koncepta;
  • Edukacija o prednostima pruženim putem efikasnog javno privatno partnerstva;

Potpisnici ovog Memoranduma su se sa jasnim ciljevima obavezali na međusobnu saradnju u vidu pripremnih i organizacijskih aktivnosti oko održavanja treninga i seminara. Privredna komora USK će nastojati da pruži podršku i osigura relevantne partnere, dok je, između ostalog, obaveza Projekta „Javno privatno partnerstvo“ da uspješno provodi treninge i seminare.

Sve aktivnosti koje proizilaze iz ovog Memoranduma će se održavati u septembru- oktobru mjesecu 2017. godine.

Back To Top