skip to Main Content

MetalkodooKonjic

Kompanija METALKO d.o.o. Konjic bavi se mašinskom obradom metala. Iako trenutno ima samo šest uposlenih radnika, pozitivnim poslovanjem  uspjela se svrstati među bonitetno pouzdane kompanije u BiH.

Kako nam je kazao direktor preduzeća Rasim Džajić, priznanje “Zvijezda bonitetne pouzdanosti” za Privredno društvo METALKO znači mnogo, prvenstveno kao potvrda dobrog poslovanja i uspješnog izvršavanja radnih obaveza i zadataka.

„Ovo priznanje je potvrda da kompanija ide pravim putem, te da svoje razvojne kapacitete, kao i do sada, može temeljiti na principima ekonomičnosti, produktivnosti,dobrom kvalitetu proizvoda, poštivanju rokova izrade proizvoda, a kod zaposlenih, dobrim međuljudskim odnosima“, rekao je Džajić.

Istakao je da će ovo priznanje kompaniji poslužiti kao motivacija da svoje razvojne kapacitete usmjeri u nabavku opreme, otvaranju novih radnih mjesta i samim tim upošljavanju novih radnika i povećanju proizvodnje.

„Samo kompanije koje imaju pozitivno poslovanje, pozitivne poslovne odnose na relaciji poslodavac-radnik, kao i pozitivne poslovne odnose prema kupcima i dobavljačima, mogu uticati na ekonomski razvoj svog okruženje i razvoj ekonomije Bosne i Hercegovine kao države. Prema tome, za očekivati je da i ostale kompanije teže što boljim poslovnim rezultatima i time utiču na poboljšanje cjelokupne ekonomske slike u državi“, smatra Džajić.

 

Sigurnim korakom ka povećanju produktivnosti rada

Kompanija METALKO d.o.o. Konjic počela je sa radom kao zanatska radnja 2002. godine, a vremenom se razvijala i prerasla u privredno društvo.

„Pozitivni poslovni rezultati karakterišu rad Privrednog društva METALKO d.o.o. Konjic tokom proteklog perioda. Glavni cilj u narednom periodu je modernizacija i kompletiranje mašinskog parka, kako bi se uposlili novi radnici i povećala produktivnost“, kazao je direktor Džajić.

Dodao je da je osnovni problem sa kojim se ovo privredno drušvo susreće nedostatak kvalitetne, stručne radne snage, tako da se uz redovan proizvodni proces organizuje i obuka novouposlenih radnika.

Priznanje Bonitetne zvijezde kompanija “METALKO” će dobiti na konferenciji pouzdanost 2017. koja će se održati u oktobru ove godine.

Back To Top