skip to Main Content

KOMENTAR ZAKONA O ZAŠTITI NA RADU

99,00 KM

GRATIS “Ogledni primjerak pravilnika o zaštiti na radu”

  • cijena-u-eur: 90,00
SKU: K-197 Kategorija:

Opis

Autori:

Mr. sc. Ernis Imamović
Amila Gajević, dipl. pravnik

Knjiga sadrži komentar i tumačenje svih članova novog Zakona o zaštiti na radu, te pojašnjenja novousvojenih podzakonskih akata kojima se razrađuje i olakšava primjena ovog izuzetno važnog zakona.

Autori su na sistematičan i sveobuhvataan način ukazali na specifičnosti svih odnosa u oblasti sigurnosti i zaštite zdravlja na radu, te na adekvatan način povezali odredbe ovog zakona sa propisima tehničkog zakonodavstva, radnog prava, obrazovanja, zdravstvene zaštite, osiguranja, kao i drugim propisima koji se primjenjuju u oblasti zaštite na radu.

Kako se efikasna i dosljedna primjena Zakona o zaštiti na radu obezbjeđuje vršenjem inspekcijskog nadzora, te preduzimanjem odgovarajućih mjera inspektora rada u okviru ovlaštenja utvrđenih zakonom, knjiga će biti od izuzetne koristi za sve one poslovne subjekte kojima je namijenjena – privrednim društvima, javnim preduzećima, ustanovama, zavodima, institutima, ovlaštenim organizacijama za zaštitu na radu, organima uprave i upravnima organizacijama, advokatima, inspektorima rada, kao i svim drugima koji se u svom radu susreću sa primjenom propisa iz oblasti zaštite na radu.

Novčane kazne za propuste utvrđene inspekcijskim nadzorom uveliko otežavaju poslovanje. Svesti te troškove na minimum poslovni je imperativ svih onih koji odlučuju o sigurnosti i zaštiti zdravlja na radu.

 

 

Pri kupovini Komentara dobijate na poklon “Ogledni primjerak pravilnika o zaštiti na radu”

 

 

 

 

Godina izdanja: 2021.
Format: B5 – 298 strana

Back To Top