skip to Main Content

Slijedeći program investicija za 2016. godinu kompanija Centrotrans Eurolines, sa prvim danom ljeta, uvela je sistem elektronske naplate autobuskih karata kroz „Karticu povjerenja“. Ovaj pilot projekat realizuje se u saradnji sa firmom Lupon Ventures i bit će dostupan na komercijalnoj liniji Dobrinja – Vijećnica.

Od utorka, 21.06.2016. godine, svi putnici imali su priliku preuzeti besplatnu elektronsku karticu. Pravo na karticu povjerenja ostvaruje se uz prvo minimalno punjenje u iznosu od 5,00KM.

Kartica se izdaje na svim prodajnim mjestima Centrotrans Eurolinesa i kod posade autobusa, a dopuna Kartice povjerenja vrši se isključivo na prodajnim mjestima Centrotrans Eurolinesa ili online na web stranicama „centrocard.ba“ i „citycard.ba“;

Kartica povjerenja pruža posebne pogodnosti za vožnje sa popustima do 25% i to: dopunom 7 vožnji, ostvarujete 1 vožnju gratis; dopunom 11 vožnji, ostvarujete 2 vožnje gratis; dopunom 15 vožnji, ostvarujete 3 vožnje gratis; dopunom 20 vožnji, ostvarujete 5 vožnji gratis.

Elektronska kartica funkcioniše na način da putnik prilikom ulaska u autobus (na prednja vrata) prisloni karticu povjerenja na validator koji je lociran pored vozača. Validator će nakon skeniranja, skidati novac za vožnju, a na ekranu će pokazati koliko novca ostaje na kartici.

Cilj kompanije Centrotrans Eurolines je da dodatnim uslugama na gradskim linijama nagradi lojalnost putnika i u kontinuitetu unaprjeđuje kvalitetu usluge.

 

Back To Top