skip to Main Content

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić razgovarao je danas u Sarajevu sa ministrom vanjskih poslova Republike Gruzije Mikheilom Janelidzeom.

Konstatirano je da su odnosi dvije zemlje prijateljski i bez otvorenih pitanja ali da postoji prostor za njihovo unapređenje.

Predsjedavajući Zvizdić je upoznao ministra Janelidzea o aktualnim političkim dešavanjima u BiH i regiji. Rekao je da je Vijeće ministara BiH fokusirano na reformske procese s ciljem ubrzanja evropskih integracija, poboljšanja poslovne klime i privlačenja stranih investicija te poboljšanja životnog standarda. Istaknuo je da je Bosna i Hercegovina predala odgovore na Upitnik Evropske komisije i da uskoro očekuje kandidatski status. Dodao je da je Bosna i Hercegovina aktivan sudionik svih regionalnih  inicijativa s ciljem osiguranja mira, stabilnosti i ekonomskog razvoja regije.

Predsjedavajući Zvizdić je izrazio interes bh. strane za poboljšanjem političkih i ekonomskih odnosa sa Gruzijom. Rekao je da politika može, kroz sporazumnu regulaciju odnosa, izgraditi mostove poslovnim ljudima  za bolju saradnju i da je Vijeće ministara BiH uvijek spremno da podrži poslovnu zajednicu.

Back To Top