skip to Main Content
Mrp Zlatna Jabuka 01 17 10 2016

Po završetku trinaeste po redu privredno-kulturne manifestacije „Dani jabuke” održane krajem protekle sedmice u Goraždu, Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona je dobilo „Zlatnu jabuku”.

Radi se o zahvalnici koja je Ministarstvu dodijeljena za podršku u organizaciji ove sajamske manifestacije.
U okviru Sajma ministar razvoja i poduzetništva Nermin Hodžić je, zajedno sa resornim ministrom Bosansko – podrinjskog kantona Mehom Mašala, te predstavnicima obrtničkih komora Tuzlanskog, Bosansko – podrinjskog i Unsko – sanskog kantona, učestvovao na okruglom stolu na temu „Privreda i ruralni razvoj u svjetlu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju – šanse i iskušenja”.
Također u okviru Sajma održan je i radni sastanak sa predstavnicima opštinske uprave Općine Priboj u Republici Srbiji. Tema sastanka bila je saradnja Opštine Priboj sa Tuzlanskim kantonom, te mogućnosti izrade zajedničkih projekata i zajedničkog apliciranja Tuzlanskog, Bosansko – podrinjskog kantona i Opštine

Priboj za sredstva fondova za prekograničnu saradnju.

Na ovom sajmu učešće su uzeli brojni predstavnici privrednih subjekata i obrtnici sa područja našeg kantona, a „Zlatnom jabukom” nagrađena je i Pivara Tuzla.

Back To Top