skip to Main Content

 

Na temelju Odluke Vlade Federacije BiH i nakon javnog poziva, Federalno ministarstvo okoliša i turizma okončalo je proceduru podjele sredstava za sufinansiranje projekata iz Akcionog plana Strategije okoliša za 2016. godinu.

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo juče je potpisala ugovore za tri programa na području Federacije Bosne i Hercegovine u ukupnom iznosu od 1.800.000 KM:  Sufinansiranje projekata za izgradnju infrastrukture, nabavku opreme i postrojenja za upravljanje komunalnim otpadom (1.100.000 KM), Podrška regionalnim sanitarnim deponijama za upravljanje komunalnim otpadom (300.000 KM) i Sufinansiranje projekata zaštite  prirode (400.000 KM).

Uime korisnika, ugovore su potpisali načelnici/predstavnici 13 općina, jednog regionalnog centra za upravljanje otpadom i četiri javne ustanove za zaštićena područja.

Osim unaprjeđenju zaštite okoliša, ova podrška će zasigurno doprinijeti i poboljšanju cjelokupne turističke ponude u našoj zemlji i boljoj iskorištenosti naših prirodnih resursa, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

 

Back To Top