skip to Main Content

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo danas je s direktorom Regionalne deponije Mošćanica – Zenica Emirom Zukićem potpisala Ugovor o sufinansiranju u iznosu od 225.000 KM. Sredstva su dodijeljena putem javnog poziva objavljenog u skladu sa Odlukom Vlade FBiH u okviru Akcionog plana Strategije okoliša, a iz programa Podrška regionalnim centrima za upravljanje otpadom i regionalnim sanitarnim deponijama za upravljanje komunalnim otpadom u Federaciji BiH.

Ovim sredstvima će Regionalna deponija Mošćanica – Zenica sufinansirati nabavku i instaliranje uređaja za prečišćavanje deponijskog filtrata.

Ministrica Đapo je naglasila da je jedan od prioriteta ovog ministarstva podrška, unapređenje rada i funkcioniranja regionalnih deponija.

– Naš cilj je da unaprijedimo sistem upravljanja otpadom i da relevantno zakonodavstvo i praksu zbrinjavanja otpada uskladimo s legislativom i standardima Evropske unije – kazala je federalna ministrica Đapo, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

Back To Top