skip to Main Content

Korporacija Xerox i Electronics For Imaging (EFI) danas su najavili svoje strateško partnerstvo, kojim žele na tržište uvesti novu generaciju digitalnog korisničkog internetskog interfacea (engl. digital front end, DFE) za digitalnu produkciju društva Xerox. Sporazum obuhvata prodaju Xeroxovog poslužitelja za printere FreeFlow® Print Server (FFPS) EFI-ju. U skladu s dogovorom, EFI će nastaviti s proizvodnjom i pružanjem podrške za FFPS kako trenutni klijenti ne bi imali poteškoća u smislu prodaje ili usluge.

„Klijenti će dobiti snažno i efikasnije rješenje boljih performansi i kvaliteta, pomoću kojega će ispuniti najstrože produkcijske zahtjeve”, rekao je Andrew Copley, predsjednik segmenta za grafička komunikacijska rješenja društva Xerox. „EFI je lider u ovoj industriji i dokazano je uspješan u smislu performansi, jednostavnosti upotrebe i integracije u industrijska rješenja za radni tok.”

Stručnost društva Xerox i jedinstvena funkcionalnost FFPS bit će integrirani s EFI-jevim proizvodom Fiery®, najboljim proizvodom u toj klasi, čime će klijenti steći proizvod koji je vodeći na tržištu. Klijenti će moći koristiti EFI-jeve prodajne i tehničke resurse, koji će sarađivati s prodajnim predstavnicima društva Xerox kako bi ponudili rješenje najbolje u klasi.

„Ovaj sljedeći korak u našem strateškom savezu pružit će klijentima DFE s najboljim performansama i mogućnostima za upravljanje digitalizacijom i korištenjem boje”, rekao je Guy Gecht, direktor EFI-ja.„Integracija EFI-ja u DFE, softver za radni tok i proizvodi sistema za upravljanje informacijama imaju najviši nivo automatizacije i produktivnosti, što je ključno kako bi preduzeća koja se bave printanjem mogla u potpunosti iskoristiti mogućnosti koje pruža digitalni print.”

Xerox i EFI stvorili su dugotrajno partnerstvo. Xerox je nedavno sarađivao s EFI-jem na razvoju novog poslužitelja za printere pod nazivom Xerox IJ Print Server powered by Fiery, namijenjenog Xerox Trivor™ 2400 Inkjet Press. U sklopu DFE-a obrađuju se različiti tokovi podataka, omogućujući pritom integraciju, sveobuhvatno upravljanje bojom i savršenu integraciju u radne tokove klijenata.

Nova generacija DFE-a stvorena u sklopu ovog partnerstva bit će integrirana u novim EFI-jevim rješenjima za produktivnost, vodećim rješenjima na tržištu, koji obuhvaćaju sisteme upravljanja informacijama, kao što su PACE, PrintSmith Vision, Monarch i Radius ERP. Osim toga, DFE će biti integriran s radnim tokovima Xerox FreeFlow Core i XMPie®,, kao i vodećim rješenjima trećih strana, kao što su Agfa Apogee, Heidelberg Prinect i Kodak Prinergy. Fiery DFE, jedini JDF s certifikatom DFE, također će ponuditi moderni API kako bi klijenti mogli jednostavno razviti integraciju u bilo koju prilagođenu aplikaciju.

Dogovor se odnosi samo na FFPS i ne utječe na radne tokove društva Xerox koji nose trgovački naziv FreeFlow (FreeFlow Core, FreeFlow VI Suite, FreeFlow Makeready i FreeFlow Digital Publisher). Rješenja za radni tok ostat će neovisni ključni segmenti za strategije klijenata društva Xerox u pogledu radnog toka.

„EFI-jevo preuzimanje korisno je za obje strane. EFI će steći važno intelektualno vlasništvo, kao i fleksibilnost potrebnu kako bi ga integrirao u proizvode Fiery”, rekao je Jim Hamilton, direktor grupacije InfoTrends, divizije Keypoint Intelligence. „Za Xerox to predstavlja prijenos razvoja i podrške za FFPS na priznatog tržišnog lidera. Time je ojačana već snažna veza i otvorene su mogućnosti za buduće proizvode.”

Uvjeti transakcije nisu otkriveni.

 

Back To Top