skip to Main Content

Wizz Air danas proslavlja 13 godina od svog prvog leta. WIZZ je postao najveća low-cost avio-kompanija u regionu centralne i srednje Evrope i ostvario mnoge značajne uspjehe. Putnici Wizz Air-a se mogu pridružiti proslavi otkrivajući neku od 141 uzbudljivih destinacija širom naše mreže niskotarifnih linija uz popuste na cijenu karte i do 30%*, koji su dostupni samo na današnji, jubilarni dan, na svim linijama i za sve rezervacije koje budu izvršene do ponoći.

U proteklih 13 godina, WIZZ je preletio 1 milijardu kilometara, što je jednako obilasku zemljine kugle 25.000 puta i prevezao je skoro 135 milijuna putnika. Svaki avion u Wizz Air-ovoj floti koju čini 81 avion Airbus A320 i A321, jednoj od najmlađih u Evropi, leti u prosjeku 12 sati dnevno, a zajedno oni obave više od 1,4 milijuna sati u vazduhu, što je ekvivalent neprekinutom letu u trajanju od  nevjerovatnih 163 godine. Wizz Air trenunto nudi više od 500 linija sa 141 aerodroma u 42 zemlje, što predstavlja jednu od najraznovrsnijih mreža linija među evropskim low-cost avio-kompanijama, od Tenerifea na Zapadu do Astane na Istoku, sa najdužom linijom od Katovica do Dubaija od 4.639km i sa planom za uspostavljanje novih 40 linija u ovoj godini.

U 12 mjeseci zaključno sa 30. aprilom 2017. više od 24 miliona putnika je iskoristilo priliku da putuje sa WIZZ-om, uživajući u jeftinim avio-kartama, jednostavnom rezervacionom sistemu i izvrsnoj usluzi tokom leta. Svakog dana skoro 3.300 vazduhoplovnih profesionalaca iz 42 zemlje pruža vrhunsku uslugu na letovima, dok poslovanje WIZZ-a podržava još 17.000 radnih mjestau povezanim djelatnostima širom mreže linija.

Jožef Varadi (József Váradi), generalni direktor Wizz Air-a, je izjavio: Nakon 13 godina od uspostavljanja prvog Wizz Air-ovog leta, slavimo uspeh WIZZ tima u postizanju izvanrednih rezultata i održavanju stalnog rasta. Do sada smo pružili mogućnost za 135 milijuna putnika da otkriju Evropu, pa čak i dalje, koristeći Wizz Air-ove jeftine avio-karte i letjeti jednom od najmlađih evropskih flota, uživajući u vrhunskoj usluzi na letu koju im omogućava predani rad naših 3.300 kolega. Wizz Air sada povezuje 141 destinaciju u 42 zemlje, a naši letovi osnažuju poslovne veze među zemljama i podstiču lokalni turistički razvoj i avio-saobraćaj. Proslavite danas zajedno sa najvećom low-cost avio-kompanijom centralne i istočne Evrope uz još niže cijene karata. Svi u WIZZ-u se raduju da vas uskoro sretnu na nekom od naših letova.”

 

Back To Top