skip to Main Content

Prezentacija drugog izdanja publikacije Vijeća stranih investitora „Poslovni barometar“ i proslava 12 godina aktivnog rada Vijeća stranih investitora i zajedničke saradnje na unapređenju poslovne klime i privrednog ambijenta u Bosni i Hercegovini, održat će se 3. jula 2018. godine u sarajevskoj Vijećnici.

U okviru projekta „Poslovni barometar“ sprovedeno je istraživanje među članicama (najznačajnijim stranim investitorima i brojnim domaćim kompanijama) koje je imalo za cilj pregled statističkih podataka o nivou (ne)zadovoljstva poslovnim okruženjem i uslovima poslovanja u BiH, prepreka i rizika sa kojima se privrednici suočavaju, prednosti i razloga za investiranja u BiH, te njihovim planovima za reinvestiranje i otvaranje novih radnih mjesta u BiH.
Rezultati istraživanja trebali bi uticati na stvaranje povoljnije ekonomske i poslovne klime za postojeće investitore, kako bi  ponovo investirali, širili poslovanje, zaposlili novu radnu snagu i smanjili nezaposlenost, te poslali snažnu poruku drugim potencijalnim investitorima o pogodnostima ulaganja u BiH.

Back To Top