skip to Main Content

Zaposlenici Konzuma BiH povodom akcije ”Očistimo svijet”, zajedno sa učenicima Gimnazije Banjaluka i Dobrinja očistili su korita rijeke Vrbas i Dobrinja i tako podsjetili na neprocjenjivu vrijednost životne okoline. Svake godine u ovoj globalnoj akciji učestvuje više od 35 miliona volontera iz 35 zemalja svijeta, a svoj doprinos očuvanju prirodnih ljepota dali su i zaposlenici ove kompanije uz pomoć srednjoškolaca.

02

”Vrbas je prelijepa rijeka i ukras Banjaluke i zaista smo uživali u danu provedenom u prirodi i prilici da nešto učinimo da naše rijeke bude čistije. Priroda pamti, onako kako se mi ponašamo prema njoj, tako nam ona i vraća. Ovo je bila idealna prilika i da na djecu prenesemo važnost očuvanja zdrave okoline i znanje da se prema njoj treba odnositi sa puno pažnje i ljubavi. ” – istakla je Zana Stević, profesorica Italijanskog jezika i vođa ekološkog pokreta Gimnazije Banjaluka.

05

Akciji se pridružilo i 60 učenika Gimnazije Dobrinja, koji su zajedno sa profesorima i zaposlenicima Konzuma BiH očistili Dobrinjiski potok i pretvorili ga u pravu malu blistavu rječicu.

Konzum BiH podržava kampanje i aktivnosti koje nadahnjuju i osnažuju lokane zajednice. Ovakvi mali koraci mogu doprinijeti trajnim promjenama u lokalnim zajednicama i učiniti planetu Zemlju ljepšim mjestom za život.

”Akcije poput ove uvijek nas inspirišu i podsjete da svakoga dana trebamo brinuti o našoj životnoj okolini i potruditi se da ona bude ljepša, zdravija i dugovječnija. Nadam se da smo ovom akcijom uspjeli uljepšati našu divnu BiH i potaknuti i druge da razmišljaju na isti način.” – naglasio je Bojan Hasanefendić, voditelj odjela dizajna Konzuma BiH i učesnik akcije čišćenja.

Konzumovo poslovanje oduvijek se zasnivalo na načelima privrednog i sociološko održivog razvoja, a ekološka osviještenost svih zaposlenika ove kompanije je na visokom nivou.

06

Back To Top