skip to Main Content
Raiffeisen 02 14 09 2016

 

Mogućnosti realizacije zajedničkih poticajnih programa za podršku razvoju privrednih subjekata i otvaranju novih radnih mjesta bila je glavna tema jučerašnjeg sastanka premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića i ministra finansija Jakuba Suljkanovića sa delegacijom Reiffeisen bank Bosna i Hercegovina koju je predvodio direktor Banke Karlheinz Dobnigg.
Ovom prilikom premijer Gutić je prezentirao neke od posljednjih ekonomskih pokazatelja i zvaničnih statističkih podataka koji se tiču privrede i poslovnog ambijenta u našem kantonu, te istakao ekonomski rast i oporavak privrede u tuzlanskom regionu.

Raiffeisen_01_14_09_2016

Ministar Suljkanović je ovom prilikom govorio i o primjerima iz okruženja, te potrebi koja se nameće i pred Vladu Tuzlanskog kantona da podijeli finansijske rizike svog poslovanja. Tim povodom premijer i ministar su iskazali otvorenost za uspostavljanje i određene poslovne saradnje između Raiffeisen banke i Vlade Tuzlanskog kantona.
Pažnja je posvećena i neophodnom širenju mreže poslovnica ove banke na području Tuzlanskog kantona, te sutrašnjem otvorenju poslovnice u Banovićima, na čemu se premijer Gutić posebno zahvalio gostima, ističući da svako otvorenje nove poslovnice doprinosi raznovrsnost i konkurentnost ponude bankarskih usluga, kako za pravna, tako i za fizička lica.

Jučerašnji susret premijer Gutić je iskoristio i još jednom se zahvalio predstavnicima Banke na društveno odgovornom odnosu koji kroz svoje poslovanje iskazuju već duži niz godina. Naime, Raiffeisen banka BiH je, uz brojne druge projekte podrške djeci i osobama s posebnim potrebama, bila i jedan od najvećih donatora nakon poplava koje su Bosnu i Hercegovinu zadesile 2014. godine.

Direktor Dobnigg na kraju sastanka je pohvalio dosadašnje opredjeljenje i rad Vlade Tuzlanskog kantona, te istakao objektivno primjetan napredak, kako u sferi poslovnog ambijenta, tako i ukupnom društvenom životu u Kantonu.
Osim direktora Dobnigga, delegaciju Banke činili su i članovi Uprave Ante Odak i Mirha Hasanbegović, te direktor upravljanja prodajom za srednja preduzeća Nihad Lugavić.

Back To Top