skip to Main Content
553fa388 0d2c 4312 B9e2 4b25b0094cfb Vlada Tk Zgrada Il Preview

Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona posjetila je juče Udruženje za razvoj Nerda.

Direktor Udruženja Enes Drljević je premijeru i ministrima prezentirao značajnije aktivnosti koje provodi Udruženje za razvoj na području Tuzlanskog kantona. Kako je naveo, jedna od najznačajnijih aktivnosti koju NERDA provodi u saradnji sa Vladom Tuzlanskog kantona jeste garantni fond putem kojeg se, kao poticaj razvoju privrede i novom upošljavanju, osiguravaju garantna sredstva za kredite malih i srednjih preduzeća.

– Nerda se u proteklom periodu pokazala kao pouzdan partner Vladi Tuzlanskog kantona. Imajući u vidu da su za Vladu najvažniji oni projekti koji potiču poduzetništvo i privredni rast i razvoj, u narednom periodu sagledat ćemo mogućnosti da ubacivanjem dodatnih sredstava povećamo kapacitet ovog garantnog fonda – rekao je premijer TK Bego Gutić i dodao da podrška Vlade ovom udruženju i njegovim projektima neće izostati ni ubuduće.

Osim premijera današnjem sastanku su prisustvovali ministar finansija Jakub Suljkanović i ministar industrije, energetike i rudarstva TK Srđan Mićanović, saopćeno je iz Ureda premijera TK.

(FENA)
Back To Top