skip to Main Content
Vlada HNK

Nastavljajući započete aktivnosti u svezi s rješavanjem pravosnažnih sudskih rješenja, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) je na sjednici u srijedu donijela Odluku o isplati potraživanja pravnim i fizičkim osobama iz županijskoga Proračuna za 2018. godinu u ukupnom iznosu od 1.360.000 maraka.

Donošenjem današnje Odluke riješena su potraživanja za sve predmete čija je pravomoćnost utvrđena zaključno s danom 31. prosinca 2013. godine.

U raspravi je iznova istaknuto kako Vlada nastavlja rješavati problem koji se godinama akumulirao, postajući ozbiljna prijetnja financijskoj stabilnosti Županije.

U traženju najboljih rješenja, Vlada je tijekom 2016. godine započela aktivnosti i donijela potrebne odluke kojima je, svima koji posjeduju ovršne sudske odluke na teret Proračuna, ponudila mogućnost izvansudske nagodbe, što se pokazalo kao vrlo dobar model koji se i današnjom Odlukom nastavlja.

Inače, u 2018. godini Vlada je za ovu nakanu izdvojila više od 3 milijuna maraka, priopćeno je iz Ureda za informiranje županijske vlade.

 

(FENA)

Back To Top