skip to Main Content

Dokapitalizacija Sarajevske pivare d.d. uspješno je okončana upisom novih dionica u vrijednosti od 11.705.919,00 KM, čime je osnovni kapital ove kompanije sa 48.435.746,00 KM povećan na 60.141.665,00 KM.

„Zadovoljsto nam je istaći da su domaći investitori prepoznali potencijal i pozitivne trendove u poslovanju Sarajevske pivare i kroz investiciju u dionice dali podršku daljem razvoju i rastu naše kompanije. Ovim je povećana i ukupna vrijednost kompanije, kako za postojeće tako i za nove dioničare,“ ističu u Sarajevskoj pivari d.d.

Sarajevska pivara je tokom prošle i ove godine napravila vrlo značajan zaokret u svome poslovanju. Mnoge aktivnosti su poduzete, među kojima su i vraćanje starog, dobrog okusa i kvaliteta, te uvođenje potpuno novog dizajna. Konstantna su i ulaganja u proizvodne kapacitete i edukaciju uposlenih, započeta je i licencirana proizvodnju jednog od najprodavanijih njemačkih piva, Oettinger, za tržište regiona, a produžen je i ugovor s Pepsijem. Prošle godine je u ovoj kompaniji zabilježen rast proizvodnje od skoro 30 posto, a i ove godine bilježi se značajan rast. Sarajevska pivara se emisijom dionica otvorila prema investitorima, čime su stvoreni preduvjeti za ostvarenje planova koji uključuju prodaju 500 hiljada hl u 2017. godini, unaprijeđenja kvaliteta proizvoda, proširenje proizvodnog portfolija, intenzivan rad na izvoznim tržištima, implementaciju novog infomacijskog sistema te promjene u načinu prodaje i distribucije.

Back To Top