skip to Main Content

U okviru svjetske konferencije o inovacijama u novinarstvu, učesnici su imali priliku posjetiti u bečkom Muzeju savremene umjetnosti izložbu “Hello Robot. Dizajn između čovjeka i mašine.”

Izložba “Hello Robot. Dizajn između čovjeka i mašine.” prikazuje kako je robotika u današnjici raznovrsna. U isto vrijeme širi pogled na etičke, socijalne i političke probleme povezane sa digitalizacijom. Različitost mišljenja o pravilnoj upotrebi robotike ogleda se i u 14 pitanja koja nas kao lajtmotiv vode kroz izložbu. Izložba poziva posjetioca da preispita sopstveno korištenje novim tehnologijama i pokazuje da su mogućnosti i rizici robotike često u neposrednoj blizini. Jer dok je robotika postala pristupačnija, osobnija, i često neophodna, postavlja se pitanje: Da li ona naš svijet čini boljim?

Izložbu čini više od 200 eksponata iz umjetnosti i dizajna, uključujući i robota iz stambenog sektora zaštite i industrije, kao i kompjuterske igre, medijskih instalacija, ali i primjere iz filma i književnosti.

(Eurocomm-PR)

 

 

Back To Top