skip to Main Content

Sarajevo je domaćin Trećeg internacionalnog sajma RENEXPO® BiH 2016 i interaktivne izložbe “Energetska tranzicija u Njemačkoj“ (ENERGIEWENDE), koji će sutra biti svečano otvoreni. 

Izložba “Energetska tranzicija u Njemačkoj“, koja će nakon uspješne evropske premijere prvi put biti predstavljena u Bosni i Hercegovini smještena je na 100 m² sajamskog prostora. Prikazuje prelazak Njemačke s korištenja neodrživih, fosilnih goriva (ugalj, plin, nafta) na održivo snabdijevanje energijom (energija od vjetra, sunca, mora).

Kako je saopćeno iz Ambasade SR Njemačke u BiH, Treći sajam RENEXPO® BiH je najveća platforma za eksperte o obnovljivim izvorima energije i energetske efikasnosti i okolišu u Bosni i Hercegovini.

RENEXPO BiH predstavlja najznačajnije mjesto poslovnog okupljanja investitora, donosioca odluka, predstavnika ministarstava i općinskih struktura, kao i poslovnih rukovodioca iz sektora energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije.

-Zajedno s predstavljanjem tržišnih potencijala cijelog regiona, mogućnosti investiranja i novih projekata, prateći programi koje nudimo međusobno povezuju više od 700 profesionalnih posjetioca svake godine – navode organizatori.

Više od 100 projekata bit će predstavljeno stranim izlagačima i potencijalnim investitorima na sajmu (vjetroenergija, hidroenergija, fotonapon, biomasa, biogas, energetska efikasnost, osvjetljenje, otpad itd.).

/Fena/

Back To Top