skip to Main Content

U prisustvu brojnih građana, klijenata i poslovnih partnera juče je u  prostorijama Općine Novi Grad Sarajevo otvorena poslovnica Bosna Bank International. Simboličnim presijecanjem vrpce, poslovnicu su otvorili Semir Efendić, načelnik Općine Novi Grad i Amer Bukvić, generalni direktor BBI banke. Ovo je druga poslovnica ove banke u ovoj općini, a zapošljavat će četiri uposlenika.

“Otvaranjem druge poslovnice na području ove Općine želimo biti još bliže našim klijentima i omogućiti im vrhunski kvalitet usluge. U Novom Gradu smo se uglavnom fokusirali na podršku malim i srednjim preduzećima kroz posebnu liniju namijenjenu ovoj kategoriji klijenata koju realiziramo u saradnji sa Općinom. Ponosni smo da možemo reći da je putem ove linije do sada plasirano skoro 20 miliona KM što je rezultiralo otvaranjem novih 500 radnih mjesta. Privrednici mogu koristiti sredstva po stopama od 0,49% kratkoročno i već od 1.49% do 2,99% dugoročno“, kazao je na otvaranju Bukvić.

Prema njegovim riječima iz finansijske linije Novi Grad finansirane su i start-up kompanije. Samo u toku 2016. godine odobrena su finansiranja za dvije kompanije početnice u biznisu koje zapošljavaju sedam osoba, a još četiri kompanije su u procesu odobrenja.

„Spremni smo za nastavak i unapređenje saradnje sa postojećim klijentima i otvoreni da pružimo punu podršku novim klijentima. Uposlenici BBI će učiniti sve da naši klijenti u ovoj općini uspješno rješavaju sve svoje finansijske potrebe i projekte u BiH i inozemstvu i da partnerstvo sa BBI bude na obostrani uspjeh i zadovoljstvo“, izjavio je generalni direktor Bukvić.

Načelnik Semir Efendić poželio je dobrodošlicu BBI, istakavši da će  poslovnica velikom broju građana koji posjećuju Općinu olakšati i omogućiti da na jednom mjestu završe više poslova.

Novootvorena poslovnica BBI savremeni je centar koji zadovoljava sve standarde modernog bankarskog poslovanja. Njenim otvaranjem dodatno je upotpunjen i uljepšan objekat naše zgrade, koji je ove godine rekonstruiran i dobio je potpuno novi moderni izgled, a koji pored administrativnih ima i poslovne sadržaje

„Već nekoliko godina sa BBI imamo vrlo uspješnu saradnju, prije svega kroz formiranje veoma povoljne finansijske linije za našu privredu. Do sada je u privredu Novog Grada plasirano skoro 20 miliona konvertibilnih maraka, kroz veoma povoljne kreditne linije. Program je prepoznat i od strane drugih općina i Kantona Sarajevo. Kroz ove linije do sada je u općini Novi Grad otvoreno oko 500 novih radnih mjesta, a firme koje su korisnici kredita su zadržale, odnosno imaju uposlenih više od 5.000 ljudi“, izjavio je načelnik Efendić.

Poslovnica Novi Grad  je smještena u zgradi Općine Novi Grad i pružat će sve bankarske usluge za pravna i fizička lica. BBI djeluje u 31. filijali širom BiH, a u 2017. godini je planiran nastavak širenja mreže u oba entiteta u BiH.

Back To Top