skip to Main Content

Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća, elitna sajamska manifestacija koja promoviše svetski tehnološki napredak u ovom dijelu Evrope, počinje na Beogradskom sajmu u ponedeljak 15. maja i trajaće do petka 19. maja 2017. O značaju ove manifestacije najbolje govori činjenica da je ovo 61. put da se ona organizuje.

Pod sloganom „Tempo budućnosti”, više od 500 domaćih (iz Srbije) i stranih (iz više od 30 država), direktnih i indirektnih izlagača će predstaviti dominantne tehničko−tehnološke trendove, prvenstveno u sektoru najnovijih industrijskih tehnologija, procesne tehnike, telekomunikacija, logistike, elektroenergetike, elektronike,  informaciono−komunikacionih tehnologija, materijalа, ali se trajna koncepcijska ideja zasniva na inovativnosti u idejama, inovacijama u praksi i novim tehnologijama.

Izlagači su i ove godine najavili više od 100 inovacija, noviteta, premijera ili ekskluziviteta u najrazličitijim sektorima − od alata i CNC mašina, preko mjernih tehnologija, automatike i robota različitih namjena, ili industrijskog i ERP softvera, pa do inovativnih rešenja i patenata upotrebljivih u svakodnevnom životu. Većina, odnosno približno polovina noviteta koji će biti prikazani, ponuđeni tržištu u komercijalnom smislu odnosi se na domaću pamet, odnosno na uspjehe srbijanskih kompanija koje se bave tehnikom.

Po našem mišljenju najinteresantije će biti na štandu Kompanije Solfins iz Beograda koja je najavila predstavljanje uživo, u atraktivnoj interakciji sa posjetiocima, cjelokupan proces 3D štampe i gotovih komada izrađenih u multi−džet tehnologiji. Kako kažu, praviće po želji i modele posjetilaca.

Đorđe Popović (Beograd)

Back To Top