skip to Main Content
Općina Vogošća

Privredni razvoj općine Vogošća iz godine u godinu bilježi sve značajnije rezultate, a kao ilustraciju tome navode podatak da je u odnosu na isti period lani izvoz uvećan za 40 posto i da je otvoreno više od četiri stotine novih radnih mjesta.

U saopćenju za javnost Općine Vogošća ističe se da na području općine Vogošća posluju tri industrijske zone (Stara industrijska zona, Nova industrijska zona Ugorsko i Slobodna bescarinska zona).

– U skladu s privrednim rastom koji se zasniva na proizvodnji i izvozu, sve više se ukazuje potreba za upošljavanjem mašinskog kadra. Samim tim i potreba za školovanjem, doškolovanjem i prekvalifikacijama tog obrazovnog profila – navodi se.

Ističe se da Općina Vogošća nastoji zadržati razvojni trend te podsjeća da je Općinsko vijeće usvojilo niz podzakonskih akata, odluka i pravilnika, pa je procedura izdavanja potrebne dokumentacije investitorima maksimalno skraćena.

Pomoćnica načelnika u Službi za privredu, lokalni integrisani razvoj i društvene djelatnosti Općine Vogošća Dženana Bešlija kaže da je ta općina opredijeljena prema ulagačima i investitorima te ističe da je za jedan dan moguće dobiti svu potrebnu dokumentaciju.

– Aktuelan je i projekt koji se realizira s Ministarstvom privrede, a odnosi se na subvencioniranje u proizvodnji – saopćeno je iz Kabineta načelnika Općine Vogošća.

Back To Top