skip to Main Content

USAID Projekat razvoja radne snage i većeg pristupa tržištima (WHAM) u saradnji sa Privrednom komorom Federacije BiH i Vanjskotrgovinskom komorom Bosne i Hercegovine organizuju dvodnevnu specijalističku radionicu o temi: “Upravljanje lancima nabavke” (Supply Chain Management) koja se održava 5. i 6. juna 2018. godine u  Privrednoj komori Federacije BiH.

Radionica je namijenjena kompanijama koje se bave proizvodnjom metala u Bosni i Hercegovini, a posebno kompanijama iz automobilske industrije koje su dobavljači i/ili planiraju postati dobavljači svjetski poznatim proizvođačima automobila.
Predavač na radionici je Martin Mirsky, renomirani stručnjak i konsultant iz Sjedinjenih Američkih Država sa više od trideset godina radnog iskustva u oblastima upravljanja i optimizacije lanaca nabavke u zemljama Evrope, Azije i Sjeverne Amerike.
Radionica pruža opće razumijevanje šta će biti potrebno da se postane preferirani dobavljač i kako najbolje upravljati zalihama.

Nakon završetka radionice, slijede individualni sastanci sa kompanijama, tokom kojih će konsultant raditi sa kompanijama kako bi pružio specifične preporuke (gap analizu) uključujući pregled gdje je ta kompanija danas i gdje treba da fokusira svoje napore na poboljšanje. Oblasti analize će uključivati politike, procese, procedure, tehnologiju i organizaciju unutar kompanije.

Projekat razvoja radne snage i većeg pristupa tržištima (WHAM) je trogodišnji USAID-ov program koji ima za cilj povećanje broja radnih mjesta i nivoa prihoda kroz unapređenje trgovinske ekspanzije BiH u Evropsku uniju i regionalna tržišta. Takvo što namjerava se ostvariti prvenstveno preko programa dodjele bespovratnih sredstava domaćim malim i srednjim preduzećima, te organizacijama koje predstavljaju preduzeća s izvoznim potencijalom u sektorima drvoprerade, metaloprerade i tekstila, obuće i kože.

Back To Top