skip to Main Content

 

Dugoročno ekonomsko planiranje i perspektive privrednog razvoja naziv je konferencije koja će u organizaciji Centra za politike i upravljanje u Hotelu “Europa” u četvrtak 15. septembra okupiti domaće i međunarodne eksperte iz ovih oblasti.

– Bosna i Hercegovina je po ekonomskim pokazateljima druga najnerazvijenija zemlja u regionu. Dok izuzetno sporo pravimo korake ka kreiranju boljeg poslovnog ambijenta u zemlji, još uvijek se ne nazire politička volja za kreiranje i usvajanje strateških dokumenata privrednog razvoja – kažu organizatori.

Na konferenciji će se govoriti o utvrđenim strateškim ciljevima u dokumentu “Strateški okvir za BiH”, zatim o efektima nepostojanja strategije za poljoprivredu i ruralni razvoj, te o potrebi za formulacijom politika za razvoja malih i srednjih poduzeća. Izlaganja i diskusije u sklopu konferencije, kažu organizatori, imaju za cilj pokrenuti konstruktivnu razmjenu mišljenja učesnika, te polučiti preporuke za unapređenje procesa usvajanja ekonomskih politika i donošenja strateških dokumenata.

Među ostalim na konferenciji koja počinje u 12:30 časova učešće će uzeti predstavnici Direkcije za ekonomsko planiranje BiH, Green Councila BiH, Vanjsko političke inicijative BiH, te organizatora iz CPU-a.

 

Izvor:FENA

Back To Top