skip to Main Content

Najuticajnija građevinska kompanija u BiH, Tvornica cementa Kakanj, obilježila je sinoć 40 godina postojanja u društvu sa više od 200 zvanica. Ovo je prvi u nizu događaja obilježavanja značajnog jubileja uspješnog rada i postojanja cementnog diva iz Kaknja kojem su prisustvovali predstavnici Općine, poslovni partneri i drugi prijatelji kompanije sa područja Općine Kakanj.

„U proteklih 40 godina proizveli smo 16 miliona tona cementa, ugradili milione tona betona. Međutim, našu aktivnost ne treba posmatrati samo kroz prizmu količina sivog zlata koje smo proizveli. Cementara je i svaki naš radnik, svaki naš penzioner, svako dijete koje smo usrećili našim aktivnostima kao što je Dan otvorenih vrata, svaka velika i lijepa gesta, svaka donacija, svaki sastanak gdje tražimo put kako ćemo unaprijediti naše poslovanje s aspekta prije svega zaštite okoliša. Sretan sam što ove najljepše trenutke sreće i ponosa dijelim sa ljudima koji su rasli i razvijali se uz našu kompaniju, a posebno sa onima koji su radili na izgradnji ovih postrojenja”, kazao je Branimir Muidža, direktor Tvornice cementa Kakanj.

Ističući značaj uzajamnog pomaganja i saradnje sa lokalnom zajednicom, direktor Muidža je uručio donacijski
ček od 40.000 KM Nerminu Mandri, načelniku Općine Kakanj.  Ova sredstva bit će iskorištena za nabavku mobilijara za kultnu kakanjsku malu ulicu.

Načelnik Mandra je u ime svih građana Kaknja čestitao jubilej ovoj uglednoj firmi i zahvalio se na vrijednoj donaciji.

„Nije ovo jedina donacija i jedina pomoć koju TCK daje našoj zajednici. Nema sfere društvenog života gdje Tvornica cementa Kakanj ne pruža svoj aktivnidoprinos kako finansijski tako i na svaki drugi način. Međutim, ne smijemo gledati na cemenaru samo kroz donacije koje predstavljaju samo simboliku ukupnog značaja Tvornice cementa Kakanj kako za lokalni ekonomski razvoj tako i za razvoj cijele BiH. TCK je dio našeg grada ali prevazilazi lokalne okvire u mnogočemu, prelazi i okvire BiH sa svojom veličinom, razvojem i kvalitetom. Mi smo ponosni da na tom kvalitetu piše ime našeg grada i da je taj kvalitet ugrađen u svaki značajniji objekat u regionu. U Tvornici cementa Kakanj lokalna zajednica ima ogromnu podršku, a TCK za svoje
razvojne planove ima značajnu podršku svih nas”, izjavio je načelnik Mandra.

Prve tone cementa Tvornica cementa Kakanj proizvela je 15.12.1978. godine i od tada je sinonim za vrhunski kvalitet. Ovaj kakanjski kolektiv stalno bilježi nove poslovne uspjehe i širi poslovanje kako u BiH tako i na stranim tržištima. Sve svoje aktivnosti zasniva na dugoročnom razvoju koji podrazumijeva savremene proizvodne pogone i stručno osoblje, a svi procesi su usklađeni sa najvišim evropskim ekološkim standardima i tehničkim zahtjevima.

Back To Top