skip to Main Content

Dvadesetak studenata 3. i 4. godine Tehnološkoga fakulteta tuzlanskoga sveučilišta, u pratnji njihovih profesora s katedre Kemija i inženjerstvo materijala, obišli su proizvodne pogone Aluminija d.d. Mostar i u praksi doživjeli primjenu stečenih teorijski znanja sa svojega studija.

Nakon uvodnoga predavanja u Upravnoj zgradi Aluminija, organiziran im je obilazak tvorničkoga Laboratorija, a potom i upoznavanje s pogonima Anode, Elektroliza i Ljevaonica, gdje su im predavačima bili Aluminijevi stručnjaci koji su ih upoznali s procesom proizvodnje anoda, primarnoga aluminija i aluminijskih legura. S obzirom na iskazano zanimanje za globalne poslovne dosege mostarske tvornice, studentima su pojašnjeni i načini stvaranja i stalnoga širenja poslovne suradnje Aluminija s poslovnim subjektima na svim stranama svijeta.

Studijski je posjet završen ugodnim obilaskom Aluminijeva vrta, koji je zornim svjedočanstvom predane skrbi Hercegovačkoga diva za zaštitu čovjekove životne i radne sredine, saopćeno je iz Aluminija.

Back To Top