skip to Main Content

Odlazak poslovne delegacije i održani Poslovni forum i b2b sastanci između 9 kompanija iz Bosne i Hercegovine i više od 30 katarskih kompanija rezultirali su dobrim rezultatima, te se s pravom tvrdi da su otvorena vrata jačoj saradnji dvije zemlje.

Privrednici iz Bosne i Hercegovine održali su sastanak sa predstavnicima Udruženja poslodavaca Države Katar,  te je najavljena posjeta katarskih biznismena Bosni i Hecegovini.

AS Holding sa članom nadzornog odora Solana d.d. Tuzla je već prvog dana ostvario kontakte i uspostavio konkretnu saradnju, potpisavši protokol za plasman tuzlanske soli i time su otvorili vrata novom tržištu za Solanu.

Osim tuzlanske soli u Katar će uskoro biti plasiranai i proizvodi Klasa i Vispaka, a očekuje se da će i drugi bh. proizvodi naći svoje mjesto na policama katarskih marketa.

Kako je istakao predsjednk Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine Ahmet Egrlić, katarsko tržište je veoma važno za Bosnu i Hercegovinu sa mnogo aspekata, te ga  kao takvo treba i iskoristiti.

Back To Top