skip to Main Content

Poslovnica BBI banke u Novom Sarajevu od danas posluje u novim prostorijama u ulici Džemala Bijedića 25-D. Tim povodom upriličeno je svečano otvaranje. U prisustvu brojnih građana, klijenata i poslovnih partnera Banke, simboličnim presjecanjem vrpce, poslovnicu su otvorili Nedžad Koldžo, načelnik općine Novo Sarajevo i Amer Bukvić, generalni direktor BBI banke.

“BBI poslovnica u Novom Sarajevu savremeni je centar koji zadovoljava sve standarde modernog bankarskog poslovanja. Preseljenje u nove, veće i funkcionalnije prostorije BBI banka će svojim klijentima pružiti još bolju i kvalitetniju uslugu. Ovaj novi poslovni prostor trenutno zapošljava sedam zaposlenika. Na području Općine Novo Sarajevo prisutni smo od 2007. godine. Danas, nakon devet godina uspješnog poslovanja, ponosni smo na rezultate koje smo ostvarili kao i na partnerske odnose koje smo izgradili kako sa stanovništvom i privredom tako i sa lokalnim vlastima i zajednicom. Između ostalog, kao društveno odgovorna banka kroz BBI VIP biznis klub povezujemo domaće privrednike i pomažemo im u uspostavljanju saradnje sa inozemnim tržištima, naročito sa zemljama iz kojih dolaze naši osnivači.

Bukvić je istakao i posebnu liniju Općine Novo Sarajevo i BBI banke koja ima za cilj podršku osnivanju novih kompanija.

„Ove godine u saradnji sa Općinom Novo Sarajevo pokrenuli smo finansiranje start up firmi, kao i onih koje imaju višegodišnje poslovanje, pod vrlo povoljnim uslovima. Za ovaj projekat osigurano je  tri miliona maraka po stopama od  0,50 do 1,99  posto i do sada je plasirano 700.000 KM“, naglasio je Bukvić.

Spremni smo za nastavak i unapređenje saradnje sa postojećim klijentima i otvoreni da pružimo punu podršku novim klijentima. Uposlenici BBI banke će učiniti sve da naši klijenti u Novom Sarajevu uspješno rješavaju sve svoje finansijske potrebe i projekte u BiH i inozemstvu i da partnerstvo sa BBI bankom bude na obostrani uspjeh i zadovoljstvo“, izjavio je Amer Bukvić, generalni direktor BBI banke.

Načelnik Općine Nedžad Koldžo naglasio je kako je upravo zajedničkim snagama Općine i BBI banke pokrenuta  finansijska linija namijenjena razvoju privrede i novih radnih mjesta.

„Putem ove linije  privrednici Novog Sarajeva su u prilici da uz subvenciju Općine dobiju sredstva po izuzetno povoljnim stopama  od 0,5 do 1,99 posto. Do sada je iskorišteno 700 hiljada KM za osnivanje novih i proširenje kapaciteta postojećih kompanija. BBI banka i kroz ovu liniju, ali i druge projekte je pokazala da je generator razvoja privrede kako u našoj općini, tako i u Kantonu Sarajevo“, kazao je Koldžo.

Poslovnica Novo Sarajevo pružat će sve bankarske usluge za pravna i fizička lica. Radno vrijeme poslovnice je od ponedjeljka do petka od 8h do 16h, te subotom od 9h do 13h. BBI banka djeluje u 30 filijala/poslovnica širom BiH, a u 2017. godini je planiran nastavak širenja mreže u oba entiteta u BiH.

Back To Top