skip to Main Content

The Banker, finansijski magazin koji izdaje Financial Times, dodijelio je Raiffeisen banci u BiH nagradu „Banka godine u Bosni i Hercegovini za 2016. godinu“. Dodatno, Raiffeisen Bank International AG (RBI) po deveti put je proglašen kao „Banka godine u 2016. u Srednjoj i Istočnoj Evropi“.

„Vrlo sam ponosan na ovu nagradu koja je rezultat naše misije da maksimiziramo iskustvo naših klijenata te da im budemo preferirani poslovni partner. Priznanje koje nam je cijenjeni magazin „The Banker“ dodijelio jedanaesti put predstavlja potvrdu strateškog opredjeljenja Banke koje nas svrstava među vodeće pozicije na ljestvici uspješnosti. Želja nam je nastaviti slijediti naše ciljeve u čijem su središtu upravo naši klijenti, te da se i dalje fokusiramo na kvalitet i razumijevanje potreba klijenata uz nastojanje da naše usluge prilagodimo savremenim trendovima bankarskog poslovanja“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke, te dodao da se ova nagrada pridružuje brojnim domaćim i međunarodnim priznanjima koja je Raiffeisen banka dobila ove godine.

„Zadovoljan sam što smo dobitnik ovih nagrada, kao i zbog činjenice da „The Banker“ cijeni dobru stratešku orijentaciju RBI-a, tržišnu poziciju i učinak, kao i široku lepezu proizvoda i usluga za fizička i pravna lica u 14 zemalja Srednje i Istočne Evrope“, izjavio je Karl Sevelda, generalni direktor RBI-a. „Ovim nagradama je stručni žiri The Banker-a također odao priznanje izuzetnoj profesionalnosti, ogromnom zalaganju i vrhunskim dostignućima naših zaposlenika. Stoga se od srca zahvaljujem kolegama u cijeloj RBI grupaciji“.

Također, i mrežne banke RBI-a u Bjelorusiji, Bugarskoj, Rumuniji i Slovačkoj su odabrane za Banku godine u 2016. u svojim državama. Nagrade su dodijeljene 7. decembra na svečanosti u Londonu.

Back To Top