skip to Main Content

Zamjenik ministra komunikacija i prometa Bosne i HercegovineSaša Dalipagić i ministar mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske Oleg Butković obišli su radilište mosta povodom svečanog obilježavanja spajanja nizvodnog mosta preko rijeke Save kod Svilaja.

Most preko rijeke Save kod Svilaja je spona autoceste na Koridoru Vc između BiH i Hrvatske, odnosno dionica autoceste u Republici Hrvatskoj: Sredanci – granica Bosne i Hercegovine i dionica autoceste u Bosni i Hercegovini: Odžak – granica Republike Hrvatske, međudržavni most Svilaj.

„Nakon velikih problema u realizaciji izgradnje mosta, Ministarstvo je u ovom mandatu, u suradnji s Hrvatskim autocestama, uspjelo provesti tender i započeti izgradnju. Spajanjem obala dviju susjednih i prijateljskih zemalja, sama izgradnja Koridora Vc je dobila puni smisao“, rekao je zamjenik ministra Dalipagić i zahvalio se hrvatskom ministru što je poticao izgradnju ovog izuzetno važnog mosta. Također, zahvalio se i izvođaču radova koji je nakon istupanja vodećeg partnera iz Konzorcija sam uspio izgradnju dovesti do završne faze, što je dokaz da BiH ima osposobljene građevinske tvrtke koje mogu graditi najsloženije infrastrukturne objekte.

Obilazeći radilište, ministar Butković je rekao da očekuje da se radovi na mostu nastave ovim intenzitetom kako bi se on mogao otvoriti na jesen ove godine, ističući da će most spojiti ne samo dvije države nego i stanovnike s obje strane Save.

Ugovor o izgradnji mosta potpisan je sredinom srpnja 2016., radovi su počeli u rujnu iste godine, dok je njihov završetak planiran za drugu polovinu tekuće godine. Riječ je o velikom infrastrukturnom projektu na Koridoru Vc kojim će se povezati autocesta s bosanskohercegovačke i hrvatske strane na rijeci Savi, a njegova vrijednost je 53,8 miliona KM.

Back To Top