skip to Main Content

Jubilarni 25. generalni BH sajam „ZEPS“ i 15. ZEPS Intermetal, koji će svečano biti otvoren sutra, 2. oktobra, a trajat će do 6. oktobra, otvorit će ministar vanjske trgovine u Vijeću ministara BiH Mirko Šarović.

Najavio je to za Fenu Vedad Šestić, direktor Poslovnog sistema RMK Promet Zenica, koji će održati uvodni govor u ime organizatora.

– Broj izlagača je isti kao i prošle godine, ali na nekih stotinjak kvadrata manje izložbene površine. Ukupno će biti 8.000 kvadratnih metara izložbenog prostora u halama, a imamo prijavljenih 512 izlagača – ističe Šestić, koji dodaje kako će na Intermetalu sudjelovati 20 izlagača.

S obzirom na situaciju te činjenicu da su naredne nedjelje Opći izbori u Bosni i Hercegovini, direktor Šestić ističe kako mogu biti zadovoljni odzivom izlagača.

Predsjednica žirija, koji će birati dobitnike 15 nagrada, ponovo je prof. dr. Nermina Zaimović- Uzunović iz Zenice.

Na svečanosti otvaranja planirana su i prigodna obraćanja državnog ministra prometa i komunikacija Ismira Juske, premijera FBiH Fadila Novalića, predsjednik Vanjskotrgovinske komore FBiH Nemanje Vasića, premijera ZDK-a Miralema Galijaševića, te gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića.

(Fena)

Back To Top