skip to Main Content

Luka Sučić, trenutno vodi kompaniju Nest01 u Hrvatskoj u okviru HUB385 i u Bosnu i Hercegovinu  je došao u okviru Švicarskog Poduzetničkog Programa.

Cilj Lukinog dolaska jeste da inspiriše i uputi naše start-up organizacije kako da razviju program za razvoj start-upa i da iskoristi svoje vlastito internacionalno iskustvo rada u HUB-ovima širom Evrope kao što je Hub:raum u Krakovu u Poljskoj kako bi prenio znanje iz drugih poduzetničkih ekosistema organizacijama kao što su Smart Office (www.smartoffice.ba) i Qlab (http://qlab.space/coworking/) u Banja Luki, Networks u Sarajevu (www.networks.ba) i okviru projekta Jačanje mjesnih zajednica ‘Kreni’ u Bijeljini je sudjelovao je mentor i predavač.

Luka Sučić ima nevjerovatno poduzetničko iskustvo dugi niz godina, počev od 2010. kada je kao suosnivač kompanije 1337 Bit, razvio je mobilnu aplikaciju koja je omogućavala lakše snalaženje na cestama i sa kojom su pobijedili na natjecanju Hrvatskog Telekoma 2010. godine. Kasnije je u Hrvatskom Telekomu je radio kao Innovation Specialist na projektima koji su se tiču web i mobilnog video streaming servisa.

Poduzetnički projekt podržan u sklopu Švicarskog Sekretarijata za Ekonomske Poslove (Swiss Entrepreunership Pogram) je dio globalnog programa koji se osim u Bosni i Hercegovini, sprovodi u Makedoniji, Albaniji, Srbiji, Peruu i Vijetnamu i koji će do 2019. godine podržavati, razvijati i jačati organizacije unutar preduzetničkog ekosistema, start-upove i brzorastuće male biznise.

Back To Top