skip to Main Content

Skupština Asocijacije balkanskih komora (ABC) održana je juče u Privrednoj komori Srbije u Beogradu uz učešće predstavnika komora iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Bugarske, Makedonije, Rumunije, Turske i Srbije. Glavne teme bile su IT sektor, dualno obrazovanje i zajednički nastup na trećim tržištima.

U okviru skupštine, dopredsjednik Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine  Bruno Bojić je iskoristio priliku da povodom odlaska u penziju uruči posebno priznanje predsjedniku Privredne komore Crne Gore Velimiru Mijuškoviću za razvoj regionalne saradnje i unapređenje ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Inače, ABC je osnovana sa ciljem podsticanja privredne saradnje i pružanja podrške ekonomskom razvoju zemalja članica i regiona u celini, olakšavanja i ukidanja viznog režima, uklanjanja barijera u trgovini i uspostavljanja jedinstvene zone slobodne trgovine. Članice Asocijacije balkanskih komora su Albanija, Bugarska, BiH, Crna Gora, Grčka, Kipar, Makedonija, Rumunija, Srbija i Turska.

Back To Top