skip to Main Content

Gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević sa suradnicima upriličio je sastanak na kojem je predstavljen projekt COMPETE PLAMET – „Jačanje konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva u sektoru plastike i metala kroz razvijanje mreže znanja i zajedničke poduzetničke infrastrukture”.

Sastanku su prisustvovali predstavnik Općine Posušje: Ivan Milićević, predstavnici HERAG-a: Ivan Jelčić, ravnatelj,  Željko Dodig  i  Blago Vican, te  stručnjak na projektu mr.sc. Zrinski Pelajić. Nositelj projekta je HERAG – Razvojna agencija ŽZH, a partneri su Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije i Općina Posušje.

Razgovaralo se o načinu uključivanja i potencijalnim koristima uključivanja Grada Širokog Brijega u projektne aktivnosti.

Cilj projekta je okupiti najvažnije dionike iz privatnog sektora, javnog sektora, obrazovnih institucija te organizacija za istraživanje, razvoj i inovacije (takozvana „trostruka spirala“) i zajednički uspostaviti mrežu znanja i kompetencija u sektoru metala i plastike u prekograničnom području (KnowNet), kako bi se sektor plastike i metala učinio konkurentnim i dugoročno održivim.

Projekt COMPETE PLAMET je odobren u okviru programa Interreg IPA prekogranična suradnja Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014.-2020.

Back To Top