skip to Main Content

Sarajevska pivara d.d. organizirala je novogodišnje druženje za predstavnike bh. medija na kojem je najavila aktivnosti kojima će sljedeće godine obilježiti 155 godina postojanja ove najstarije fabrike u našoj zemlji.

„Sljedeće godine slavimo 155 godina postojanja Sarajevske pivare i to nije samo veliki jubilej za nas, nego i za cijelu Bosnu i Hercegovinu. S Pivarom je počela industrijalizacija u našoj zemlji, u njoj suradile generacije Bosanaca i Hercegovaca i tokom svih ovih godina nije nikadaprestajala s proizvodnjom. Sarajevska pivara je stoljeće i pol prisutna u svakomsegmentu razvoja BiH – privrednom, kulturnom i društvenom.  Sljedeće godine organizirat ćemo nizaktivnosti u koje će biti uključeni institucije i pojedinci koji su sarađivali i sarađuju sa Sarajevskompivarom,“ rekla je PR direktorica Sarajevske pivare d.d. Melisa Sefer.

Sarajevska  pivara i ove godine je podržala više od 200 društveno odgovornih, kulturnih i sportskih projekata. Tokom ove godine opet je zabilježen rast proizvodnje.  Sarajevska pivara je na tržište plasirala dva nova proizvoda brenda Lejla voda ljubavi, limenku Sarajevsko premium, a Sarajevsko i voda Lejla su po izboru trgovaca proglašeni za Must have proizvodeu BiH.

Back To Top